Vikten av den här segern ska fan inte underskattas. Självfallet med anledning av att man plockar tre poäng i en s.k. sexpoängsmatch och att Blåvitt lyfter något i tabellen och skapar sig ett litet, litet andrum nedåt i tabellen men också för att man faktiskt lyckas vinna mot ett ”sämre” motstånd där man i ärlighetens namn inte spelar speciellt bra under stora delar av matchen. Till och från gick det jäkligt långsamt, det förlorades dueller och det slarvades en hel del. Selmani var väl egentligen helt under isen fram till att han ordnade straffen men trots detta tar man tre poäng och det gör nog jäkligt gött för självförtroendet.

Allsvenska sketgäng som envisas med att passa sig igenom pressen från motståndarna in i absurdum ska helt enkelt bara straffas för det. Det känns riktigt gött att BP åker på en käftsmäll för sin naiva inställning till sin egen förmåga när målvakt och försvarare klantar till det i sitt passningsduttande när Blåvitt står högt med hela laget. Selmani uppfattar deras slarv snyggt och gör där och då inget misstag när han utmanar BP:s unga keeper. Fan vad irriterad jag hade blivit om Blåvitt hade agerat på samma vis som BP.

Mucolli! Ja vad ska man säga som inte redan är sagt? Nu ser jag inte speciellt många andra allsvenska lags matcher men han måste ju vara sommarfönstrets bästa värvning? Han lägger ner sånt jäkla jobb på plan och vinner duell efter duell samtidigt som han också är Blåvitts i särklass mest kreativa och bolltrygga spelare. Nu kan vi också lägga till epitetet ”extremt kylig straffläggare”. Man hade ju blivit skogstokig om BP:s målvakt hade plockat Mucollis chip i skopan men nu gjorde han inte det utan han var helt bortlurad och totalt förnedrad. Hatten av Arbnor!

Jag har verkligen börjat ta vår isländska dynamo Kolbeinn till mitt hjärta. Han är helt underbar att se på plan, han gör ett jäkla grovjobb och är ofta helt rätt placerad. Han vinner en jäkla massa boll och går alltid in med 100% i varenda duell och tackling. Dessutom är han rätt ”äcklig” på plan. Han psykar motståndarna, fipplar med bollen efter avblåsningar, ger en del tjuvnyp och får motståndarna ur balans. Han sågades längs fotknölarna av en del efter sin första insats i den Blåvita tröjan men han har definitivt visat att han är i Blåvitt för att tillföra något!

Det var en hel del klena avslut från Blåvitts sida idag. Nu vinner man matchen så vafan gör det egentligen, men grabbar upp till KG och nöt skott och avslut. Framöver vill jag se att motståndarnas målvakt får kämpa lite till för att freda sitt mål.

Jag kom i sista sekund till arenan idag, det var byte av busschaufför och broöppning som ställde till det. Men tack vare detta fick jag uppleva ”Snart skiner Poseidon” på min väg från Brunnsparken till Gamla Ullevi och det var fan rysningar i hela kroppen. Jäklar vad den ekade kraftfullt och stämningsfullt en lång bit ifrån arenan. Kärlek!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier