VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN! VI VANN!

Alltså satan i gatan vad det här var viktigt och vad det här var skönt! Det är mycket, mycket arbete som krävs framöver för att vi ska spela allsvensk fotboll 2024 men det här var första steget på den resan. Den här vinsten betyder så mycket mer än bara tre poäng, visst poängen var dödsviktiga men minst lika viktigt om inte ännu viktigare tror jag är känslan man får av att man faktiskt visar att man kan vinna, att man inte är så dåliga, att man kan nolla ett lag med mer än dubbelt så många poäng som man själv har, att man kan vara det bättre laget och att det också innebär en vinst. Allt det här kan man ta med sig in i nästa match och det tror jag är oerhört viktigt.

Adam Carlén! Oj vad jag har gnällt på dig de senaste matcherna, det har tappats boll, passningarna har inte suttit där de ska och det har gått långsamt ute på plan men fan vad jag inte bryr mig om det idag! Vilken jävla hjälte du är! Våga skjuta – tufft att göra mål och så vidare… Vilket jäkla kanonskott du drämmer till med i första halvlek. En magisk jävla träff! Vilken lycka, vilken känsla att få jubla på läktaren, att få kramas på läktaren tack vare ditt fantastiska Super-Mac-skott! Att du sen också avgör matchen i andra halvlek med ytterligare ett långskott är ju bara så vackert! (Dessutom gör du också en jäkligt bra match överlag.)

Det är många spelare som kan plussas idag för sitt slit, för sin gedigna arbetsinsats, för sin inställning och för sin leverans på plan men jag vill lyfta fram två stycken lite extra, förutom Carlén då, och det är Sebastian Ohlsson och Thomas Santos. Seb O har varit borta, skadad ett bra tag nu och gör sin första start sedan den 21 maj. Han kommer tillbaks till ett lag som verkligen befinner sig långt ner i skiten och han gör det på en relativt ovan position men fan vad han går in och levererar. Det lyser i ögonen på honom, han springer och kämpar, han har ett lugn med bollen och han går in och visar hur en innermittfältare av toppklass ska agera. Santos tillför något till Blåvitts spel som man saknat länge, en enorm snabbhet som kommer laget till gagn både i offensiven och defensiven. När han sätter fart kan inte motståndarna slappna av ens i en millisekund. Tar de en extra touch på bollen då är han där och snor den, ger man honom lite för mycket utrymme då är det bye bye. Jag tror att Santos bara kommer växa mer och mer i spelet och vara oerhört nyttig för Blåvitt under hösten.

Bänken! Idag har vi en bänk bestående av Adam, Salaou, Emil, Seb E, Berg, Carlstrand, Felix, Hagen och Sulle. Det är en bänk som ger Askou möjligheten att påverka matchbilden på riktigt. Att man nu har en mer eller mindre skadefri trupp kan nog visa sig vara oerhört viktigt (om det nu fortsätter så, peppar-peppar!) under den resterande delen av säsongen. Man kan byta ut en trött och sliten innermittfältare mot en gubbe från bänken som kan gå in och göra ett minst lika bra jobb. Man kan sätta in en annan typ av forward för en eventuell slutforcering och man kan plocka in en ytterback som kan hålla uppe tempot sista halvtimmen. Tränarstaben har nu en helt annan konkurrenssituation i laget och det kommer visa sig både på träningar och i matcher framöver.

Något oroväckande är det dock att man inte lyckas göra mål när man har riktigt fina målchanser. Skotten går mitt på målvakten, högt över eller strax utanför. Vi kan såklart inte lite på att Carlén ska dra iväg kanonskott i krysset varenda match. Vi MÅSTE börja göra lite ”enkla” mål. Förhoppningsvis ger dagens vinst spelarna en boost vad det gäller självförtroende så att man klarar av att leverera kyliga avslut när lägena väl uppstår…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier