Jag kommer inte göra någon analys av den här matchen, det känns bara orättvist och totalt meningslöst att dra några växlar av en match som vår nya tränare har fått tre träningar att förbereda sig inför. Istället kommer jag i resterande femling göra ett gäng konstateranden.

Blåvitt befinner sig fortfarande på kvalplats och man har fyra poäng upp till säker mark med en match till godo på Degerfors och 18 matcher kvar att spela. Det är ett tufft läge men säsongen är inte på något vis körd. Klart att man fortfarande kan ta sig uppåt i tabellen.

Man får nu ett uppehåll på tre veckor där man får möjligheten att ladda batterierna och sätta strukturen kortsiktigt och långsiktig för hur man ska börja vinna matcher och hur man över tid vill att spelet ska se ut. Ta vara på den här tiden nu alla inblandade!

Den 7 juli öppnar det svenska transferfönstret, då kan man registrera nya spelare för spel i Allsvenskan. Då MÅSTE några högkvalitativa nyförvärv vara på plats. Helst ska de komma in redan nu så de får chansen att träna med laget under uppehållet. Den sportsliga ledningen måste visa att man tar den här situationen på allvar, öppna upp plånboken och få in spelare som gör skillnad.

Spelarna, oavsett vilken tränare man har, måste börja ta ett individuellt ansvar. Man kan inte gömma sig bakom strukturella problem utan man måste göra saker bättre på fotbollsplan. Spelarna kommer såklart inte helt plötsligt bli några klasser bättre än vad man är men man kan sluta att slarva och man kan visa en bättre inställning. Nu är det dags att höja sig.

Det var JÄVLIGT onödigt av Anders Trondsen att sätta sina lagkamrater och sin nya tränare i en än värre situation än vad man redan befinner sig i. Att stå för en sådan brutal tackling i minut 75 på offensiv planhalva när man ligger under med 0-2 är bara så jävla klantigt och onödigt. Matchen är körd där och då plus att han försvårar förutsättningarna för omstarten då han minst lär vara avstängd i två matcher, troligtvis fler. Hjärnsläpp!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier