När jag cyklade hem från Gamla Ullevi funderade jag över hur jag, i text, skulle klara av att förmedla den Blåvita insatsens uselhet på ett rättvist sätt och nu när jag slagit mig ner hemma i soffan har jag kommit fram till att jag nog inte är skribent nog att ta mig an den uppgiften. Så jag väljer helt enkelt i den första punkten att beskriva Blåvitts insats som under all kritik och att jag nog inte sett ett såhär håglöst IFK Göteborg på bra länge. Skärpning.

Ge mig en ny tränare NU! Att herrarna Lundin och Tengryd inte är kompetenta nog att leda detta krisande Blåvitt måste nu vara uppenbart för alla inblandade. Att vi befinner oss i den situation som vi gör ska dock inte läggas på dem, det måste Håkan Mild ta ansvar för. Om Stahre nu skulle sparkas, vilket såklart var helt legitimt, skulle han självfallet blivit entledigad direkt efter slutsignal i förra säsongens sista match. Att Stahre helt plötsligt skulle visa sig vara personen som skulle få fart på spelarnas utveckling var väl ändå en ganska orealistisk förhoppning? Nu sparkades han istället strax innan den allsvenska premiären och det utan någon, uppenbar, plan för hur han skulle ersättas på ett rimligt vis. Håkan Mild har väldigt mycket att bevisa vad det gäller den sportsliga biten. Förhoppningsvis kommer beslutet att ta in Ola visa sig vara vändpunkten som tar oss upp och ur den här vedervärdiga situation som vi nu befinner oss i.

Det var ett taktiskt haveri att flytta ner vänsterfotade Trondsen på högerbacken när Emil blev skadad. Att man väljer att ta in Seb och flytta ner Trondsen är för mig helt obegripligt när man har två högerfotade ytterbackar på bänken. Man tappade helt och hållet den speed som blivit Blåvitts signum på högerkanten samtidigt som man förlorade lagets bästa och mest kreativa innermittfältare. Alla har hyllat Trondsens insatser på det centrala mittfältet de senaste matcherna och nu väljer man att vaska honom på högerbackspositionen. Om nu Ghasem och Felix är så totalt klappkassa att de inte kan få hoppa in mot Mjällby vad fan gör de i truppen då? Och om man bedömer att så är fallet när skadan sker då kunde man faktiskt valt att gå ner på en trebackslinje redan där och då för att behålla Trondsen centralt i banan.

Det Blåvita passningsspelet var nog något av det sämsta som jag någonsin har skådat på den här nivån, och mottagningarna, när en passning väl satt, var inte mycket bättre de. Det finns absolut noll ursäkter till varför man inte ska kunna slå en enkel passning till rätt adress. Att man misslyckas ibland, fine. Men att man gång på gång på gång inte klarar av att leverera passningar bättre än vad man gjorde idag är för mig en gåta och helt oacceptabelt.

Pontus Dahlberg måste sluta att gestikulera mot sina lagkamrater när det är uppenbart för alla att det är han som har gjort bort sig. Det ser bara patetiskt ut, höj dig!

Blåvitt var som sagt totalt jävla usla idag och det skyller jag inte på någon annan än Blåvitt själva. Att Blåvitt förlorade den här matchen ligger helt på dem MEN dagens domare, Richard Sundell (vem sjutton är det?), var fan nästan lika dålig han. Han måste slagit något sorts rekord i ojämn bedömningsstandard. Han måste slagit något sorts rekord i antalet uppenbara misstag, för båda lagen. Inte så att det var någon situation där man känner att man blev berövad på ett uppenbart mål men det var fasthållna tröjor som stod ut som strutar som ignorerades, det var nån armbåge i nacken och det var uppenbara sena tacklingar som inte renderade i någonting. Kanske förtjänade man den här domaren idag, det var väl helt enkelt så.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier