Blåvitt gör ingen dålig match, i alla fall inte offensivt. Problemet är att man blir så oerhört straffade på sina egna misstag, att man saknar skärpan när det vankas målchans och att Häcken är ännu bättre i offensiven. Ett rättvist resultat hade kanske varit 7-4 till Häcken. Häcken är helt enkelt ett bättre lag än Blåvitt i dagsläget, inte mycket att snacka om.

Apropå dålig skärpa så måste, måste Marcus Berg bättra på sin skärpa om man ska kunna motivera all den speltid som han får. Om han hade gjort mål på sina chanser hade det inte spelat så stor roll att han inte är lika briljant i spelet längre (även om han blixtrade till vid 1-1 med sin otroligt snygga och smarta frambröstning till Norlin.)

Äntligen stod Norlin för ett kliniskt och distinkt avslut när han fick chansen, kan vi hoppas på att han kan fortsätta leverera avslut med liknande kvalitet framöver och att han då hamnar i ett liknande målstim som han befann sig i förra säsongen?

När Häcken kommer ut i andra halvlek känns det som att de bara bestämt sig för att lägga in en högre växel för att ta död på det eventuella momentum som Blåvitt hade skapat sig genom kvitteringen i slutet av första halvleken. Växeln lades in, Blåvitt straffades och Häcken gjorde mål. Man kan inte annat än imponeras av Häckens offensiva kraft.

Trondsen fortsätter att se riktigt intressant ut med härlig bollbehandling, grymma vändningar och lagdelsstraffande passningsspel. Får han hålla sig frisk kan han mycket väl bli den kraft som ser till att Blåvitt börjar vinna matcher igen.

Nu har man Mjällby, Sirius, Halmstad och Varberg i de fyra kommande matcherna och där måste Blåvitt visa upp spelmässigt att man inte hör hemma i botten men framförallt måste man visa det genom att ta en hel del poäng. Någonstans mellan 8 och 12 poäng känner jag att man behöver ta om man ska kunna ta snacket om att spelet är på rätt väg på fullt allvar. Kom igen nu Blåvitt!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier