Fan vad jag hade velat skriva om vändningen mot Hammarby idag, det var ju upplagt för en sådan. Ett enormt publiktryck, taggade spelare, utvisning för Hammarby och ett, mer eller mindre, konstant tryck från Blåvitt i andra halvlek. Tyvärr är skärpan i de avgörande lägena på tok för dålig. Vi lyckas inte trycka in bollen, vi är helt enkelt inte tillräckligt bra när det väl gäller. Fan. 

Ingen kan påstå något annat än att vårt målvaktsspel har försämrats avsevärt sedan Hahn lämnade, oavsett vem som står. Det finns de som argumenterar för att man inte kunde tacka nej när Dahlberg ville hem, att det var långsiktigt smart att ta in honom men OJ vad vi har blivit mycket sämre. Idag bjuds motståndarna på ytterligare ett mål av vår keeper vilket inte bara innebär ett mål i arslet utan även att en osäkerhet sprider sig i hela laget. Nu får Dahlberg fan höja sig. Ja, jag saknar Hahn. 

Är det ett direktiv från tränarna att vår målvakt ska ta enooormt lång tid på sig varje gång det är inspark eller frispark? Jag gnällde på att Adam maskade för motståndarna men Dahlberg gör ju exakt samma sak. Om vi leder är det väl en sak men när vi har oavgjort eller till och med ibland när vi ligger under bjuder vi motståndarna på tid, tid som vi borde nyttja till att trycka ner dem och jaga mål. Börja spela fotboll nu Dahlberg! 

Trondsen kommer in idag och är fan dominant på det inre mittfältet, han tillför en dimension som ingen annan befinner sig i. Han är oerhört bolltrygg, slår fina passningar, tar sig förbi sina motståndare och styr Blåvitts spel. Han verkar vara allt det där som det snackades om att Hagen skulle vara. Det är märkligt att vi värvar in honom på vänsterbacken och tar in Hagen för stora pengar och så råkar det visa sig att Trondsen hade alla de där kvaliteterna som vi sökte på innermittfältet. 

Jag tycker att det ofta går alldeles för långsamt för bollhållaren, han springer och duttar med bollen och letar efter en passning. Ibland är det på tok för dålig rörelse hos övriga spelare som genererar detta duttande men ibland är det långsam beslutsfattning från bollhållaren som är orsaken. Vi måste börja få bättre fart på bollen om vi ska få till ett riktigt vägvinnande spel. 

Många snackar om att Sulle ser omotiverad ut men jag tycker fan att han har visat vid varje inhopp att det finns något där. Jag vill verkligen se honom få fler och längre chanser att visa upp sig i skarpt läge. Ingen kan övertyga mig om att exempelvis Markovic gör större nytta på plan än vad Sulle skulle göra. Idag vaskar vi 60 minuter av matchen med en helt oduglig Eman på plan. Från läktaren kändes det som att han inte lyckades med en enda aktion. Det börjar luta åt att Markovic inte har vad som krävs för att spela fotboll på den här nivån men Sulle har i alla fall inte jag gett upp hoppet om ännu.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier