Blåvitt har nu alltså spelat 360 allsvenska minuter (plus tillägg) utan att göra ett enda mål, man har spelat fyra matcher utan att ta en enda poäng. Imorgon möts BP och Mjällby i Stockholm och efter den matchen kan Blåvitt vara enda laget som fortfarande står på noll poäng. Man har fortfarande inte rekryterat någon sportchef/teknisk direktör och någon ny huvudtränare har inte plockats in. Man har en huvudscout som hittills inte har vaskat fram ett endaste litet guldkorn, istället har det landats några halvskadade ”stegringsprojekt”, nån bänkad norrköpingslirare och en svindyr, hypad norrman. Gemensamt för dem alla är att de inte levererat ett skvatt sedan de dök upp. Att Blåvitt befinner sig i en kris, i alla fall en sportslig kris (herrarnas a-lag), går inte att blunda för. Om du tror på högre makter är det nog dags att du börjar tillbedja dem…

Att vi fick se två helt olika halvlekar från Blåvitts sida kan vi nog alla vara överens om. Efter första halvlek hade jag antecknat att man blev totalt överkörda spelmässigt av Djurgården. Blåvitt fick i princip enbart jaga boll, de hade extremt korta anfall och man tappade boll gång på gång. Det såg helt enkelt bedrövligt ut, det var så dåligt att man funderade på om de här lagen verkligen befann sig i samma division. I andra halvlek fick vi se ett Blåvitt som vågade hålla i bollen, ett Blåvitt som lyckades med en del kombinationer inom laget och ett Blåvitt som skapade en del chanser och som i ärlighetens namn borde gjort något mål. Det gav väl något sorts framtidshopp och förhoppningsvis kan spelarna plocka med sig de positiva bitarna.

Att förlora borta mot Djurgården med en boll är väl i sig inte någon katastrof och Blåvitt kunde ju faktiskt gjort ett mål eller två. Men i den situation som man nu befinner sig i måste man börja ta poäng och då spelar det ingen roll om det är Djurgården borta, poängen måste in. Och ska vi vara ärliga, visst Blåvitt kunde gjort något mål, de borde nog till och med gjort något mål men Djurgården stod ju för ännu fler missar och borde verkligen ha gjort fler än bara ett mål. Djurgården vann var fullt rättvist, så enkelt är det.

Jag ställer mig frågande till hur Tengryd och Lundin väljer att formera sitt lag, man vaskar ”nummer tio rollen” på Elias Hagen som uppenbarligen vill spela som en sittande spelfördelare, han vill ha mycket boll, han vill diktera tempot och han vill fördela bollarna. Han har byggt sin karriär som en sittande spelfördelare och jag förmodar att det var därför Blåvitt plockade in honom. Visst, han kom till något läge och hade några lyckade kombinationer i andra halvlek men han blir involverad på tok för lite i spelet. Om Marcus Berg ska vara på plan i den form som han befinner sig i just nu (och det tycker jag nog att han ska vara) då hade jag velat se honom i den roll som man nu har gett till Hagen, som nummer tio med Norlin eller Carlstrand som spets. Berg är redan nu den naturliga uppspelspunkten och jag tror att han hade mått bra av att få husera i fickan framför motståndarnas backlinje med en rörlig forward framför sig.

Jag tänker verkligen inte såga Adam Benediktssons insats idag för i 89 av 90 minuter gör han en riktigt bra match, han står för flera bra räddningar och en hel del stabila ingripanden men i minut sex begår han ett ödesdigert misstag när han av någon outgrundlig anledning, helt oattackerad, väljer att boxa bort bollen istället för att lugnt och behärskat bara plocka ner den. Där och då svor jag, där och då saknade jag Warner Hahn något enormt.

Matchens bubblare: När Al-Hakim blåste av för huvudsmällen på Carlstrand var det en och en halv minut kvar av ordinarie tid. I väntan på att matchen skulle blåsas igång igen meddelade han spelarna och tränarna att när han satte igång spelet då skulle det vara fyra minuter kvar av matchen. Det innebär med andra ord att han utan det uppehållet som blev hade tänkt lägga till 2,5 minuter stopptid och det kan jag tycka är lite märkligt. På det märkliga domarkontot får man väl också lägga till utvisningen på Trondsen. Men med tanke på hur Blåvitt har presterat hittills hade det väl inte hjälpt om man fick tio tilläggsminuter och en EXTRA spelare av Al-Hakim…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier