Om vi ser till första halvlek så har jag inga större problem med att Värnamo duttar runt bollen inom laget så länge som Blåvitt är aggressiva och skapar det som man faktiskt skapar. Det stora problemet med första halvlek är såklart att man inte får in bollen. När man inte lyckas göra mål är det jävligt problematiskt att man inte orkar hålla i samma frenesi i andra halvlek, då kan Värnamo helt plötsligt flytta upp sitt duttande högre upp i banan utan att Blåvitt speciellt ofta lyckas störa eller straffa Värnamo.

I nästa match vill jag se Norlin och Carneil på var sin kant och Berg och Sulle längst fram från start. Sulles insats gav mersmak och Carneil har det där lilla extra som kan störa vilken motståndare som helst. 

Adam ska gå av plan idag och känna att han iallafall gjorde vad han kunde. Spelet med fötterna är väl kanske inte det bästa men å andra sidan jämför man ju med Hahn och det är väl kanske lite orättvist. Förutom det gör han en stabil insats kryddat med några riktigt fina räddningar. 

Det var inte i det målet du skulle sätta bollen Marcus Berg, det räcker väl att sammanfatta hans insats så. Jag vill dock se honom från start även nästa match med tanke på den kvaliteten som han faktiskt besitter. 

I andra halvlek kändes det som att extremt många Blåvita fötter var felkalibrerade, känns lite lätt oroande att man hade så mycket dåliga bolltoucher och att man hade problem med det enkla passningsspelet. Även om vi inte lär vara laget, den här säsongen, som rullar ut motståndarna gång efter annan så måste professionella fotbollsspelare kunna prestera högre än så här vad det gäller den biten.

Matchens bubblare: Jag vill inte se VAR i allsvenskan men det skall inte behövas VAR för att som domare kunna se att Blåvitt ska ha en straff i första halvlek. Värnamos målvakt var inte i närheten av bollen och det borde definitivt den assisterande domaren ha sett. Hur han kan vinka för hörna där är helt obegripligt. Även i andra halvlek ser det ut som att Blåvitt ska ha en straff även om den situationen inte var lika enkel för domarteamet att bedöma. Men med tanke på hur lätt Malmö fick straff igår blir man ju lite lätt frustrerad över att Blåvitt inte inkasserar någon straff idag.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier