Så blev det ändå så att kvartersklubben BK Häcken säkrade sitt första SM-guld på Gamla Ullevi. Den här matchen visar tyvärr så smärtsamt tydligt hur Häcken har gjort mycket rätt de senaste åren och att IFK Göteborg har gjort det mesta fel de senaste åren.

Blåvitt har som bekant inte tagit något SM-guld på 15 år. Och tyvärr finns det inget som tyder på att inte den här torkan håller i sig i minst 15 år till. Vår förening har inte lyckats på länge och tagit så otroligt många dåliga beslut över lång tid. Det finns mycket att peka på: fel anställningar, fel värvningar, fel av publiken (inkastade bangers osv).

BK Häcken är en plastklubb som har fått några nya ”supportrar” de senaste veckorna när det har börjat bli tydligt att de kommer att ta sitt första SM-guld. De spelar på en pytteliten arena som de ändå knappt fyller och de har 60 personer på plats på Friends när de går för guld. Men det går inte att säga något annat än att de spelar den bästa fotbollen i Sverige i år. Tyvärr kan man inte heller säga något annat än att Häcken har tagit många beslut som har varit rätt de senaste åren. Nu har ju Häcken en stor fördel av att ha kassakon Gothia Cup men även om man har pengar kan man göra fel (läs: Malmö FF).

Jag har funderat en del på om den här framgången kommer att betyda att Häcken kommer att gå om Blåvitt på något sätt som Göteborgs största klubb. Det kommer nog inte att ske över en natt men vi får inte blunda för att framgång föder framgång och att det nu kommer att finnas chanser för Häcken att växa även publikmässigt.

IFK Göteborg har misslyckats under flera år och nu får vi stå och se på när en liten meningslös klubb förnedrar oss och firar guld på Gamla Ullevi. Men vi har bara oss själva att skylla. Nu är det dags att vi rannsakar oss själva och ser till att börja fatta bättre beslut.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier