Årets hittills roligaste match slutade med årets suraste förlust. Stämningen och förväntningarna var på topp, det kändes som att vi var på gång och det känns fortfarande som att vi är på gång för det här var en match som vi inte borde förlorat. Det här var en match mot ett topplag som gav mersmak. Vi stod upp på ett helt annat sätt än vad vi har gjort mot topplagen tidigare den här säsongen, jag skulle säga att vi var bättre än Hammarby på allt utom att göra mål. Jag minns egentligen inga direkta farligheter för Hammarby medan Blåvitt hade den missade straffen, Berg brände mer eller mindre öppet läge, Carneil skapade två heta lägen och det var en hel del nästanlägen som vi borde gjort bättre. Norlin exempelvis där det känns som att han är lite lätt allergisk mot att själv gå på avslut. Fan, vi var värda ett bättre öde än en sur 0-1 förlust mot Bajen.

Carneil är på riktigt, den saken är det ingen tvekan om. Fan vad respektlös han är. Motståndarna drar och sliter i honom ändå tvåfotsdribblar han förbi ett par gubbar på samma gång i trånga lägen. Han skapar chanser för sig själv och för sina lagkamrater. Fortsätter han att utvecklas på samma vis kommer han snart dominera allsvenskan och säljas för stora, stora pengar.

Jag måste lyfta fram Hosam Aiesh idag, han var riktigt, riktigt bra. Fan vad han slet, fan vad han kämpade, han sprang och han sprang och han sprang! Han vann boll, han tog sig förbi sina gubbar och han skapade straffen. Han gjorde helt enkelt allt han kunde för att Blåvitt skulle plocka tre poäng idag. Det ryktas om att han bestämt sig för att lämna Blåvitt efter säsongen men ingen kan påstå något annat än att han ger allt för klubbmärket på tröjan för tillfället.

Frågan är om det var världsrekord i kramp för Bajenspelarna idag? Det var något av det värsta jag sett, men det är klart det är väl jobbigt att spela fotboll på riktigt gräs…

Det är svårt att analysera en match man upplevt på läktarna med känslorna utanför kroppen. Men det är inte svårt att lyfta fram stämningen, det är det här fotboll handlar om. Fullsatt, en klacksektion som eldar på och sjunger matchen igenom, gemenskapen och samtalet med pensionären bredvid och småbarnsmorsan framför. Vi gapar på domaren tillsammans när han missar en tydlig offside och lider gemensamt när straffen inte går i mål. Fotboll är känslor och idag var det känslor i kubik.

Matchens bubblare: Fan det var surt som fan det här men nu kör vi så det ryker, vi bryter ihop och kommer igen ännu starkare och kör över Kalmar borta i nästa match!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier