Ännu en match där vi plockar poäng mot ett lag på den undre halvan av tabellen, och befäster positionen som ett stabilt mittenlag, den här gången tre poäng borta mot IFK Norrköping. Det är ytterligare en match där vi i ärlighetens namn inte imponerar spelmässigt, en match som, sett till matchbilden, kunde slutat hur som helst. Men viktigast av allt är såklart poängen in på kontot och de kan man absolut inte ta ifrån grabbarna.

Det är två spelare som måste lyftas fram, två spelare som definitivt var tungan på vågen vad det gäller kvällens hållna nolla och det är såklart Warner Hahn och Gustav Svensson! Hahn stod för den ena räddningen svettigare än den andra och om inte alla allsvenska betygsättare ger honom högsta betyg efter den här insatsen är det något som är fel. Gustav var Gustav när han är som allra bäst och den här gången dessutom på en plastgrön konstgräsmatta. Om Hahn stod för den ena räddningen svettigare än den andra så stod Gurra definitivt för den ena brytningen svettigare än den andra.

Stahre pratade inför matchen om att vi skulle vara mer framåtlutade både i offensiven och i defensiven men jag såg ytterligare än match där vi föll ner med mer eller mindre hela laget i och runt eget straffområde gång efter annan. Vi ger motståndarna en hel planhalva att spela på och de får ta sig fram till vårt straffområde alldeles för enkelt och då kommer det bli tryck mot vårt mål och chanser kommer att skapas och idag var det som sagt Hahn som räddade oss i de avgörande lägena. Ett annat problem med att vi står så lågt i våra defensiva positioner är att när vi väl vinner bollen då har hela laget 60-70 meter upp till motståndarnas mål.

Man ser och hör Stahre högljutt instruera spelarna i pressen som om det vore ett träningspass och inte skarpt läge i form av match. Ska inte spelarna redan veta hur de ska pressa? Ska det inte vara spelarna på plan som ska styra när och hur pressen ska sättas in? Självfallet utifrån matchplanen som ledarstaben har lagt upp och förhoppningsvis nött in i träning efter träning under drygt första halvan av säsongen.

När Calle är tillbaks från avstängning i nästa match hoppas jag att Stahre vågar flytta på Bjärsmyr och inte Bångsbo. Vi höll nollan idag men om det var någon av mittbackarna som stod ut negativt så var det Bjärsa, han tappar bollen i ett par farliga situationer och han hänger inte alltid riktigt med i vändningarna så det känns som att det nu är dags för ett naturligt skifte i mittbackshierarkin. Även om Stahre skulle bedöma det som att Bjärsa och Calle är ett mer stabilt mittbackspar i dagsläget är det ändå så att Blåvitt i det långa loppet skulle tjäna mer på att spela in Bångsbo i förstaelvan. Han behöver såklart matcher i skarpa lägen för att utvecklas och till nästa säsong ser jag det som självklart att Bångsbo ska gå före Bjärs.

Matchens bubblare: Kevin Yakob fortsätter att leverera på en god allsvensk nivå, han står för flera fina aktioner och får kröna det med ett mål när han var påpassligt framme i slutskedet av matchen och tog vara på Norrköpings misstag i eget straffområde. Det har återigen ryktats om att Kevin skulle vara på väg till Kalmar FF, jag tror inte det finns någon tvekan om att Blåvitt vill ha kvar honom så jag hoppas verkligen att Kevin både för Blåvitts och hans egen skull väljer att skriva på ett nytt kontrakt med IFK.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

6 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier