Bild från ifkgoteborg.se

I förra veckan flyttades den talangfulla ytterbacken Alai Ghasem upp i Blåvitts A-trupp. 19-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till och med 2024. För att ta pulsen på A-lagets senaste tillskott tog BaraBens Dan Ahlman sig ett litet snack med Alai!

Grattis till A-lagskontraktet! Hur känns det?

Tackar! Det känns jättebra. Det är väldig kul att få chansen att spela med A-laget. Det var ett delmål jag hade och det är extra roligt att jag fick chansen så pass tidigt på säsongen. 

Var spelade du innan du kom till IFK Göteborg?

Min moderklubb är BK Häcken. 

Hur kommer det sig att du valde Blåvitts akademi?

Ända sedan jag var liten har jag kollat på Blåvitts matcher så det var ett självklart val för mig när jag bytte klubb.

Vad skulle du säga till andra unga killar som funderar på att ta steget till IFK Göteborgs akademi? Varför ska de välja just Blåvitt?

I Blåvitts akademi får man de allra bästa förutsättningarna för att utvecklas och fokusera på sin fotboll tillsammans med fantastiskt duktiga tränare.

Vilken position/vilka positioner spelar du på helst?

Främst är det ytterback som gäller och jag spelar både på höger- och vänsterkanten, men jag kan även spela mittback och defensiv mittfältare. Det har också hänt att jag har fått vikariera som yttermittfältare så man kan säga att jag är tämligen allround som spelare.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?

Egentligen är jag inte bra på något speciellt förutom att jag är aggressiv och hatar att förlora, jag är en extrem vinnarskalle!

Vilka är skillnaderna mellan att träna med A-laget och U19?

Den allra största skillnaden är att tempot på A-lagets träningar är mycket högre, det smäller definitivt på mer och små misstag märks av väldigt tydligt när man spelar med A-laget. 

Vad har du för ambition kortsiktigt och långsiktigt med din tid i Blåvitt?

På kort sikt vill jag bara träna på och bli så bra som möjligt. På längre sikt vill jag kämpa mig till en startplats och förhoppningsvis vinna SM-guld med Blåvitt!

Även om det såklart är stort att spela i Blåvitt och allsvenskan så drömmer de flesta om att så småningom få en karriär utomlands. När du om några år har spelat hem ett par SM-guld till Blåvitt, vilken liga och klubb är drömmen att hamna i då?

Då är det definitivt Premier League som gäller, att spela för Manchester United är min absolut största dröm.

Hur skulle du beskriva dig själv som person, vad gör du när du inte fokuserar på Blåvitt och fotbollen?

Jag är en person med mycket energi (”dampunge”). Jag har väl egentligen inget särskilt intresse sådär utan det blir väl oftast att man hänger med kompisarna och kör race med bilarna.

Fem snabba

Favoritfilm/serie: Pirates of the Caribbean
Lyssnar helst på: Fransk hiphop
Favoritmat: Cornflakes med O´boy
Favoritlag (förutom Blåvitt): Manchester United
Förebild inom fotbollen: Daniele De Rossi och Gattuso.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier