Jag blir fan provocerad över Stahres matchcoachning idag. Tobias Sana står för en briljant framspelning till 1-0 i första halvlek men man måste kunna byta ut (bl. a) honom när energin börjar tryta och skärpan blir sämre med 25-30 minuter kvar av matchen. Stahre vill ha ett tempofyllt spel med hög energi, då måste vi också ge oss själva möjligheten att spela det spelet även en bit in i andra halvlek. Speciellt när vi har kvalitetsspelare såsom Norlin och Yakob i bra form på bänken. Om man i ett skidlopp hade fått chansen att byta ut sin åkare den sista biten mot en helt utvilad, hungrig och talangfull lagkamrat, tro fan att man hade tagit den chansen. Jag lägger den här förlusten helt och hållet på Stahre och hans coachning! 

Matchens höjdpunkt var såklart anfallet som gav 1-0. Jag och många med mig har skrivit det några gånger förut men Berg är för bra för Allsvenskan, han är helt briljant när han suger åt sig bollen, håller i den och klackar en perfekt passning i helt rätt tidpunkt till Sana som även han släpper bollen i helt rätt läge till Vilhelmsson som står för en aktion i 40-miljonersklassen när han rundar målisen och slår in bollen från en snäv vinkel. 

Alla som har varit med och styrt upp det fantastiska tifot till hyllning av Bebben ska ha extremt mycket cred! Det går inte i ord att beskriva hur vackert och värdigt det var. Alla hattar av!

När vi ledde matchen och jag satt och funderade över vad jag skulle skriva i min femling tänkte jag på att vi var på väg mot en säsongsdefinierande vinst, att vi efter två raka poängtapp med tre poäng mot Kalmar skulle visa att vi i år ska ses som ett topplag. Nu är jag rädd för att det istället blev en säsongsdefinierande förlust, när i princip alla andra topplag tog övertygande segrar i den här omgången vek vi istället ner oss mot ett sisådär spelande Kalmar och landade på en åttondeplats i tabellen istället för en ut-med-bröstet-andraplats…

Förutom alla anledningar till tidigare byten som jag var inne på i punkt ett på femlingen undrar jag också vilka signaler som Stahre egentligen skickar till sina avbytare? Vilket förtroende känner de att de har om de inte kan kastas in i en match på hemmaplan där vi jagar seger med 25-30 minuter kvar? En match som vi absolut inte dominerar eller radar upp målchanser i, spelarna på bänken måste ju känna sig mer eller mindre värdelösa när de ser hur spelarna på plan trampar vatten och de ändå inte får komma in. De har såklart betalt för att göra jobbet när de får chansen men jag kan bara se till mig själv och jag hade varit jävligt förbannad om jag hade värmt upp, värmt upp, värmt upp och sett hur tiden bara rusade iväg…

Matchens bubblare: Bebben, du var värd en bättre utgång av matchen än det här. Publiken gjorde sitt men spelarna och tränarstaben levererade inte. Hoppas att du njöt av hyllningarna ändå på ditt moln där upp i himlen och att du kände kärleken som lever i våra blåvita hjärtan!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier