Nu börjar det bli dags att lyfta fram Patrik Persson i rampljuset! En herre som Blåvitt anställde i slutet av augusti för att lyfta lagets fasta situationer. Han har varit en del av tränarstaben i drygt två månader och jag tycker att man kan se en markant skillnad i hur vi agerar på fasta situationer. De senaste matcherna har vi varit riktigt vassa på hörnor och frisparkar. Vi har två fina fötter i Wendt och Sana och de ska såklart nyttjas till max! Igår blev det inga mål på fasta men vi skapade ett flertal farliga lägen genom både hörnor och frisparkar och i ärlighetens namn borde vi nog gjort ett mål eller två.

Någon som såklart borde gjort mål i samband med våra fasta situationer är Oscar Vilhelmsson som fick ett gyllene läge på hörna men det kan vi och han lägga bakom oss och skita i då vi plockade tre poäng ändå och då Oscar trots den missade chansen ändå gjorde sitt första allsvenska mål igår. Återigen stod Oscar för en riktigt fin insats, han kombinerade bra med Berg, sprang sönder Degerfors försvar och var även en bidragande orsak till Blåvitts stabila defensiv. Grattis Oscar till ditt första allsvenska mål och en riktigt fin match!

Defensiven ja, det känns som att vi äntligen har fått till en stabilitet i vårt defensiva spel. Igår släppte vi inte till ett enda skott på mål och trots att vi bara ledde med 0-1 kändes det egentligen aldrig riktigt nervöst. Varenda spelare jobbar stenhårt i defensiven, man ställer snabbt om vid bolltapp och tar de där jobbiga men ack så nödvändiga löpningarna hemåt. Gustav Svensson är ett monster på det centrala mittfältet och Bjärs och Calle är hur stabila som helst, men även om vi numer känns jäkligt stabila i defensiven har vi också en riktigt spännande offensiv…

Den senaste säsongen känns det som att vi har fått välja mellan att ha en stabil defensiv eller en hotande offensiv men såhär på sluttampen ser vi helt plötsligt ut som ett fungerande lag både defensivt och offensivt. Igår skapar vi ett par riktigt fina målchanser men framförallt kommer vi i våg på våg och tar avslut gång på gång. Enligt Sofascore hade vi 18 skottförsök och sex skott på mål vilket vi inte kunde drömma om några veckor tillbaks. Vi känns rappare, rakare och mer genomtänkta i vår offensiv och det är ju inte svårare än så att ju fler avslutningslägen vi kommer till ju större chans har vi att göra mål, 1 + 1 blir oftast 2…

Degerfors kändes egentligen aldrig riktigt farliga men vi hade en period runt minut 65-75 då de ändå fick ett visst tryck och där vi kändes något tillbakatryckta. Det var en oerhört tungsprungen plan och man har spelat flera matcher på kort tid så där och då hade jag önskat att vi bytte in några fräscha och pigga ben. Jag har svårt såhär i efterhand att kritisera Stahres coachning då vi ju vann matchen och plockade tre poäng men jag ställer ändå frågan om det inte hade varit klokt att göra något mer byte en bit in i andra halvlek?

Matchens bubblare: Victor Edvardsen stod i intervjun efter matchen och snackade om att de inte borde förlorat mot ett sämre lag, att Blåvitt är bra på att brunka och att de föll in i fällan. Edvardsen må ha gjort en hel del mål i år men han är en riktig pajas och det intrycket stärktes absolut igår. Det blev bara 0-1 men spelmässigt och chansmässigt blev Degerfors överkörda av Blåvitt så det hade varit lite mer klädsamt att äga förlusten och inte stå och snacka skit om Blåvitt och deras spel…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier