Spelet idag är så uselt att alla som är inblandade i IFK Göteborgs fotbollsutveckling borde få åka på något sorts straffläger där de bara får sitta och skämmas och tänka över vad man egentligen håller på med och får betalt för…

Blåvitt släpper in så enkla mål i match efter match så man blir inte ens förvånad längre. Varbergs första mål ska bara inte få komma till. Blåvitt ställer upp med tre centrala backar men ändå lyckas man inte ta hand om en ensam Varbergsspelare som tar en löpning inne i straffområdet. Visst var Calle ute på kanten för att ta hand om bollhållaren men han är oerhört passiv och låter bollen komma in i farlig zon där de två återstående mittbackarna Bjärs och Agge inte klarar av att hantera en ensam grönsvart spelare. Han får springa rakt mellan dem och slå in bollen helt ohotad och efteråt står man och ”pekar finger” åt varandra.

Blåvitt är oerhört baktunga i sitt spel, de tre centrala mittfältarna kommer på tok för långt ner för att hela tiden möta boll med ryggen mot motståndarnas mål. Det blir statiskt, långsamt och förutsägbart. Man lyckas nästan aldrig bryta några linjer och de få gånger vi faktiskt får lite fart i spelet då följer för få med upp på offensiv planhalva.

Även när motståndarna har boll är Blåvitt förutsägbara, långsamma och initiativlösa. Man sätter mer eller mindre aldrig press på Varberg som får trilla boll i lugn och ro och de få gånger som någon sätter press då gör man det individuellt och inte som ett lag. Vad håller man på med egentligen?

Återigen gör Blåvitt en klappkass första halvlek mot Varberg och jag förutsätter att ingen är nöjd med spelet när man går till halvtidspaus men trots det inleder man andra halvlek på exakt samma vis. Man spelar långsamt, initiativlöst och utan presspel. Varberg får återigen trilla boll och ligga rätt i sina positioner utan att någon i den Blåvita tröjan verkar bry sig något nämnvärt.

Matchens bubblare: Inte ens när man får ett frisparksläge rakt framför mål lyckas man ta rätt beslut…

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier