Om den här insatsen och det här resultatet hade kommit i en kontext där Blåvitt hade tagit några fler trepoängare och där man hade befunnit sig högre upp i tabellen då hade det varit fullt godkänt, till och med så att man hade kunnat åka hem till Göteborg ganska nöjda. Nu är det dock så att man bara har en trepoängare och en mängd oavgjorda resultat och då kan vi inte vara nöjda med en poäng. Tyvärr är det så den karga sanningen ser ut.

Om det är så att man inom föreningen funderar över ifall Rolle ska vara kvar som huvudtränare eller inte då är det nu plåstret ska dras, oavsett dagens poäng och en, spelmässigt, helt okej insats. Man ska definitivt inte ge honom ett par matcher till för att se vart det barkar. Antingen får Rolle gå nu så att en ny tränare får EM-uppehållet på sig att sätta sin prägel eller så får Rolle vara kvar säsongen ut (om det inte blir total katastrof såklart).

När både Sana och Yakob är på plan ställer jag mig frågan varför det är Sana som är den som främst kamperar tillsammans med Kolbeinn uppe på topp? Yakob har visat att han är het framför mål och Sana har gång på gång visat att han vill ha mycket boll och trivs som bäst något snäpp längre ner på plan. Om vi hade haft Yakob bredvid Kolbeinn istället hade vi kanske haft 0-1 efter Norlins fina inlägg som Sana schabblade bort framför mål.

Norlin var helt under isen i sitt inhopp senast men idag ska han ha all credd för sin insats i matchen. Han arbetade stenhårt, gjorde det bra defensivt och fyllde på fint i offensiven och med lite bättre skärpa från Sanas sida hade Norlin också haft en assist.

I stridens hetta kan det såklart ske men Alhassan måste, måste vara kyligare i matchens absolut sista minut. Han får inte ta en så enormt onödig frispark som han gör idag och han ska helt klart tacka sin lyckliga stjärna för att Anestis var på sitt allra bästa humör idag!

Matchens bubblare: Det var riktigt kul att få se en allsvensk debutant i form av Filip Ambroz i slutet av dagens match. Det var såklart tråkigt att det verkade som att, en för dagen riktigt fin, Pontus Wernbloom gick av med någon sorts känning men kul att en ung Blåvit grabb fick göra debut och på den korta stund som han var på plan tog han också för sig och gjorde en stabil insats.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier