Pang – Boom – Kolbeinn! Fan vad skönt det är att ha en riktig striker längst fram i vårt Blåvita gäng! Att det en gång i tiden har funnits en oerhörd kvalitet hos Kolbeinn vet vi alla men det var nog många som höjde på ögonbrynen när vi plockade in denna islänning efter ett par misslyckade säsonger i AIK. Ikväll kan ingen ifrågasätta den värvningen. Det var två oerhört kliniska avslut från honom idag och fler mål lär komma om han bara får vara skadefri. Tack Kolbeinn!

Simon Thern visade åter igen briljans när han lugnt och behärskat hittar Kolbeinn till 2-0. Simon är en oerhört smart fotbollsspelare och förutom Simon har vi nu flertalet spelare med kvaliteter som kan slå ut sina motståndare med smarta lösningar. Roland Nilsson har ett delikat problem när han ska välja ut vilka offensiva och kreativa pjäser som han ska placera på plan.

AIK hade ett par farliga skottlägen i första halvlek men sett över hela matchen var vi riktigt stabila i defensiven och i andra halvlek raderade vi totalt ut AIK:s offensiv. Blåvitt manövrerade ut AIK i andra och det kändes aldrig riktigt nervöst, som AIK:are måste man ha varit oerhört frustrerad över att se sitt lags misslyckade försök till nån sorts forcering.

Marek Hamšík gjorde sin allsvenska debut idag! Ta och begrunda den meningen ett tag, luta er tillbaks och försök ta in det faktumet. Vi har Marek Hamšík i vårt lag, han ska fortsatt dra på sig den Blåvita tröjan och bidra med sin genialitet i jakten på SM-guldet. Ni behöver inte nypa er i armen, det är bara att konstatera att så ser det ut.

Hosam Aiesh måste nämnas, efter att han visat dålig inställning, gnällt i media när han hamnade utanför startelvan och enligt rapporter inte gett allt på träningar har han nu gjort en helomvändning. Han verkar visa en helt annan inställning och det visar sig också i spelet, han är en väldigt viktig del både i vårt defensiva och offensiva spel. Jag vill också passa på att berömma Rolle som inte verkar visa någon prestige utan snarare visar på ett väldigt gott ledarskap som har fått igång Aiesh igen och fått honom att förstå vad det innebär att spela för Blåvitt.

Matchens bubblare: Sa jag att Marek Hamšík gjorde sin allsvenska debut för Blåvitt idag?

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier