Hur blir det när man nästan bygger en trupp för att spela Barcelonainspirerad tiki-taka? Det blir problematiskt. Fråga Poya Asbaghi. Hur blir det om man tar samma trupp för att spela…Falkenbergsfotboll? Ta en titt på IFK Göteborg hösten 2020.

Tålamodsmantrat (tar det en annan gång) raserades och plötsligt skulle en ny tränare ta vid där den tidigare avslutat. Processen hade ju gått så bra. Den behövde bara pausas. Nu skulle den nya bara se till att säkra kontraktet för att sedan fortsätta med processen som väl inte känns helt olik Sisyfos process med stenen (våren 2019 får representera toppen på berget). Sibila och Nilsson med regelbundna läxförhör direkt från Katalonien. Nu är jag ingen matematiker, men siffrorna stämmer inte riktigt, va? Ekvationen går inte ihop?

Faksimil: ifkgoteborg.se

Det finns ingen plats för ömtåliga fötter i det här läget. Det gjorde Rolle klart för när han i paus bytte ut Paka som varit skaplig med boll men inte lika lyckosam utan. Dueller är inte Pakas paradgren och att spela i det här systemet gör inte att kameran fångar upp hans mest fotogeniska sidor.

Pontus Wernbloom ser ut att trivas skapligt och han är oftast där han ska vara men han har inte riktigt de lekkamrater hans spel anbefaller. Inläggen kommer sällan i rätt ytor (om de alls kommer), inget kvicksilver löper på skarvarna och i djupet går det långsamt. Trots det gjorde han två mål som vinkades bort för offside och han vann väldigt många dueller, dessvärre till ingen nytta.

Örebro SK hade en storspelande målvakt, absolut. Men från de lägen som skotten kom idag tycker jag att man kan begära något bättre kvalitet. Giorgi hade många avslut men det blev sällan farligt. På andra kanten hade Sana lika många knasiga beslut som Giorgi hade skott. Det blir svårt att vinna fotbollsmatcher då.

Försvaret stod för en stundtals fin insats (de hade inte våldsamt mycket att göra förvisso) och Da Graca växte under matchens gång och såg ut som en fullfjädrad allsvensk mittback under stora stunder. Kan bli guld värt (inte bokstavligt då) mot Helsingborg om en vecka. Så är ju Robin Söder tillbaka. Det kan också vara värt något.

Är Robin Söders återkomst räddningen?

När man inte trodde att det kunde bli mörkare tog november vid och tog med sig regn, rusk och en säsongsavslutning som skulle få Hitchcock att darra på manschetten. Nåväl, nya tag nästa vecka.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier