Det enda som är som normalt i en tid där det onormala blivit ordinärt tycks vara att Blåvitt förlorar fotbollsmatcher. Förlorar man inte med ett sidledsduttande så förlorar man med långbollar och är motståndet för dagen inte tillräckligt skärpta ser man till att hjälpa de på traven genom individuella misstag som hade fått en juniortränare i vilken breddförening som helst att tappa både hår och #tålamod.

bild: dplay

Dagens största pulshöjning kom väl egentligen timmar före avspark när IFK Göteborg informerade om att Bjärsmyr drabbats av Covid. Än så länge verkar det som att han inte fått några symptom och låt oss hoppas att det fortsätter så för honom.

Visst, där fanns ljusglimtar. Uddamålsunderläget i paus kändes inte lika rättvist som logiskt. Wernbloom såg stundtals riktigt vass ut: han kan bli tungan på vågen när serien summeras lagom till Lucia. Giorgi klev inte av med skadekänning är en annan sak att ta med sig och Robin Söders inhopp gav helt klart mersmak.

Tyvärr handlar inte fotboll om att vara skapligt med in i andra halvlek, utan som bekant handlar det om att göra fler (eller släppa in färre) än motståndarna och när Blåvitt väl blottat halsen släppte Malmö inte taget och någon vidare forcering fick vi i ärlighetens namn inte se. När så Sargon (1175 minuter per mål inför dagens match) kom in kan jag inte påstå att pulsen höjdes för egen del.

Jag hoppas att Hosam Aiesh och Roland Nilsson suttit ner och pratat igenom situationen som uppstått för att vi behöver rotation i startelvan. Där är för många spelare som presterat för dåligt för länge nu och frågan är om det inte är dags för Amin Affane i startelvan istället för Paka som mest joggade omkring och väntade på bättre tid…rätt bollar. Samtidigt har Hosam Aiesh själv inte rosat marknaden när han väl fått spela och dagens inhopp var knappast något att klippa ihop en dvd att skicka ner mot kontinenten om.

Om Blåvitt sätter sin för dagen bästa elva på planen mot Örebro nästa helg bör man vinna. Samtidigt är självbedrägeri en gren jag sysslat med i alltför stor utsträckning i år.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier