Hemmamatch mot Elmlösa (bortsett från den mest juniora som ju sitter bredvid Nanne på bänken) jumbon Kalmar för ett Blåvitt på uppgång kunde ju bara gå åt ett håll. Men det gick åt helvete. 

Höstsolen kastade strålar över de tomma läktarna (de som förväntas förbli tomma ett tag framöver), Wernblooms vita leende sken och Jakob Johansson visade under första halvlek att han fortfarande har väldigt mycket fotboll i sig. 

bild: dplay.se

Jakob var dominant. Han vann, fördelade och var där han skulle vara men just den här gången hjälpte det inte. Kouakou, som missade att ta emot bollen efter en frilägespassning av Johansson, nickade in bollen i eget mål med sin första rena träff för kvällen och slapp för första gången lämna planen med oförrättat ärende. Där har Blåvitt ett delikat problem: vem ska spela bredvid Wernbloom? 

Wernbloom själv gör det ofta bra under matcherna. Idag var hans lekkamrat tyvärr för dålig. Samtidigt, Kouakou värvades in skadad och kanske inte kommit in i matchform ännu och han befinner sig ofta i situationer där det bränner. Hade han inte varit det, hade jag varit orolig på riktigt. 

Lagom till att solen kastat sina sista skinande strålar över de 22 och kämpat sig nedanför läktaren och endast var ett riskorn i horisonten gjorde så Kalmar 0-2. Wernblooms reducering hade inte annat än akademiskt värde.

Hasse har plockat fram ett lite djupare spel och han letar ofta efter en spelare som inte står just bredvid honom. Just letandet efter medspelare är ju något vi inte sett på länge. Blåvitt var tidigare en passningsmaskin som hela tiden rullade bollen till närmsta medspelare. Spelarna visste i mångt och mycket vad de skulle göra när de fick bollen. Den här veckan inför Elfsborg på söndag kunde inte kommit mer lägligt. 

Nannes och Elms Kalmar spelade på motståndarnas misstag och fick utdelning genom att backa hem och täppa till. Så farligt blev det sällan. Dels på grund av långsamt spel men också för dålig leverans på inläggen. 

Nej, det här var inte bra, Blåvitt. Men man har tre poäng på de två senaste Allsvenska matcherna. 

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier