Hur ska Blåvitt spela? Till varje match tar ett antal BaraBen-skribenter över tränarjobbet och tar ut sina startelvor och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Kalmar FF hemma på Gamla Ullevi. Den här gången är det Irma Flores och Erik Nilson som tar ut varsin elva inför matchen på torsdagskvällen.

Flores elva

Målvakt
Giannis är fortsatt stabil i målet och gjorde flera fina räddningar mot Köpenhamn i torsdags. 

Försvar
Rolles sätt att spela fembackslinje med offensiva ytterbackar är verkligen i mitt tycke. Holm får träda in i avstängde Jallows ställe på högerkanten och den nyligen förvärvade Kalley får spela motsvarande roll på vänsterkanten. Rutinerade Bjärsmyr och unge Tolinsson får ligga längst ned i spelet på varsin sida om August som får agera länk mellan backlinje och mittfält.

Mittfält
JJ och Hasse gör fortsatt stabila insatser och jag ser ingen anledning till att byta ut dem i detta skede. Sana spelar rollen som bollfördelare väl även om det finns en del att önska när det kommer till hans kladdande på bollen.

Anfall
En som är stark i offensivt straffområde och en som kan tänka i djupled – det är en anfallskombination jag verkligen tror på för att maximera chanserna till mål. På bänken kommer de starka alternativen Aiesh och Farnerud att finnas som alternativ till Boom-Boom och Kouakou.

Nilsons elva

Väldigt synd att vi inte lyckades knyta ihop dansksäcken i torsdags. Det ska ju dock sägas att vi på ett sätt levde på lånad tid långa stunder mot FCK. Hade det inte varit för Giannis otroliga räddningar hade vi inte ens varit i det läge vi var i.

Målvakt
Helt lysande insats senast.

Försvar
I och med Jallows avstängning får Holm älga fram på högerkanten. I övrigt vill jag ha Bjärs och Agge som mittbackar, tycker verkligen att dom är vår starkaste uppställning på dom positionerna. På vänsterkanten ska Kalley briljera.

Mittfält
Tycker att Sanas säsong är vansinnigt svår att bedöma. Han har bidragit med många viktiga mål och assist, men samtidigt slarvat, missat straffar och spelat alldeles för svårt ibland. Men han får ändå en plats i min elva. Dessutom får Hosam en ny chans. Han har ju snarare varit uppenbart under isen hela säsongen. I mitten ska JJ och Hasse stoppa alla anfallsförsök. För övrigt: Hasses match mot FCK var bland det bästa jag sett en blåvit spelare prestera på några år. Slog inte bort en enda boll tror jag? Hoppas för hans och vår skull att en bra klubb dyker upp.

Anfall
Jag tror att vi behöver slänga upp mer folk i boxen. Har vi både en stångande Pontus samt en snabb Chrille där framme har vi alla möjligheter att stänka in några bollar mot ett svagt KFF.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier