Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Hur ska Blåvitt spela? Till varje allsvensk omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Solnaråttorna hemma. Denna gång är det Erik Nilson och Magnus Thorn som representerar BaraBen.com.

Nilsons elva

Efter en tuff match mot Sirius, som vi ska vara glada att vi får med oss en poäng från, väntar ett svårläst AIK på Gamla Ullevi. Gnaget blandar och ger, men har många farliga offensiva pjäser som vi måste se upp med. Inom den närmaste veckan har vi också IFK Norrköping borta samt cupsemifinal. Med andra ord: vi har allt att vinna! Jag hoppas att laget omfamnar det här läget och går för vinst i alla matcher.

Målvakt

Tycker att vår käre grek fortsätter vara stabil, även om han kanske inte gjorde sin bästa match senast.

Försvar

Med Toko borta öppnar högerbackspositionen upp sig. Och även om Jallow kanske är tänkt att spela där tycker jag att Emil har visat framfötterna rejält i de senaste matcherna. Hans offensiv är imponerande. En liten farhåga är väl att han kanske inte orkar löpa så starkt när han inte är inhoppare? Men Jallow får ändå spela, för jag tycker att Wernersson ska vila lite. I mitten ska definitivt Tolinsson fortsätta få spela in sig. Han har helt klart stor potential och spelar med stor pondus, även om han också kan stå för några avgörande misstag ibland.

Mittfält

Vill egentligen väldigt gärna kasta in Giorgi direkt, men känns som att han behöver en lite lugnare återkomst. In i halvtid oavsett resultat? Ovanligt att Poya gör så, men vi behöver få igång vår fine Giorgi. Sana måste naturligtvis spela och även formstarka Paka och Aiesh är givna.

Anfall

Sargons Siriusmatch var övertygande. Både som framspelare och avslutare gjorde han det riktigt bra. Vore fint att se honom få göra mål igen. Känns som att han kan bli den som axlar manteln i Robins frånvaro.

Thorns elva

Efter två tunga värmematcher på plast är det återigen dags för riktig fotboll på Gamlas härliga gräsmatta. Och för Blåvitt är en vinst önskvärt, om man fortsättningsvis vill snegla på den övre halvan av tabellen. Spelet har varit upp och ner, men utflykten till Mälardalen ser jag som klart godkänd. Trots en poäng mot Sirius, som är bättre än vad många vill mena, så går Blåvitt in i matchen mot Solna med en hel del bra erfarenheter i ryggsäcken. Tyvärr är Gamla Ullevi inte längre någon garant för vare sig poäng eller ett Blåvitt som för matcherna. Men det finns fog att tro att det släpper på flera plan i prestigemötet med Gnaget. Ett Gnaget som blandat och gett, och som vi har alla möjligheter att störa. Norling har säkert något ess att dra upp ur rockärmen, men den här gången får han se sig besegrad av en övermäktig motståndare. Medicinen heter kamp, noggrannhet och ett framåtlutat lag som skapar fler och bättre målchanser.

Målvakt

Giannis Anestis flyttar ingen på i dagsläget. Är dock lite bekymrad över alla de bakåtpassningar han får i tid och otid, vilket har varit nära att ställa till det ett flertal gånger. Men han är säker på fötterna, men någon gång kommer det att hända en olycka…

Försvar

Holm får ta hand om högerflanken vilket innebär fart och kraft. Det är precis vad som behövs i den här matchen, och på andra kanten sätter jag Jallow som får ersätta Wernersson. Jag tycker inte att Wernersson håller i det fysiska spelet. Han verkar närmast rädd för att gå in i ett motlägg, och väger tyvärr väldigt lätt många gånger. Jallow har alla kvaliteter som Wernersson besitter, och är i mina ögon vassare. Tolinsson får fortsatt förtroende i mittlåset, han gör det bra trots en del ”orutinstapp”, men han kommer bara att bli bättre och bättre ju längre säsongen lider. Calisir får platsen bredvid ynglingen, men det är mer pga. brist på konkurrens utifrån läget i truppen. 

Mittfält

Erlingmark var ganska osynlig mot Sirius senast. Tycker heller inte att han har kommit upp i nivå än. Annars är Erlingmark en spelare som brukar vara gjord för den här typen av matcher. Och han har spelat färre matcher än de flesta lagkamrater och bör vara fräsch i kroppen, så ett piggt ”du-ska-fan-inte-peta-mig-inhopp” kanske avgör fajten? Men jag sätter Tobias Sana i hans tänkta ställe tillsammans med Yusuf. Det finns goda möjligheter för Sana och Yusuf att styra mittfältet från en lite lägre utgångsposition. Aiesh kladdar som vanligt alldeles för mycket med bollen, men besitter sådana kvaliteter att han kan bidra till att bärga 3 poäng. Han har sett lite sliten ut, men jag tror att han återhämtat sig tillräckligt för att åter vara i gott slag. Paka har sett väldigt fin ut, men behöver vara mer resolut innanför straffområdet! Våga skjuta, tufft att göra mål som vi brukar säga. Vänsterkanten får Kharaishvili ta hand om. Han kanske inte är i slag för 90 minuter, men alternativ finns på bänken. Tillsammans med Paka kan de variera mittfältet, och Kharaishvili från vänster kan skapa en avig kant som blir svår att förutse för Gnagets tröga backlinje.

Anfall

I Söders frånvaro och avsaknaden av kvalitetsalternativ i truppen får Abraham förtroendet! Jag tycker att det har varit helt bortkastat att sätta honom på en kant, vilket också har bidragit till att Aiesh fått spela på fel kant… Dubbelfel för att använda ett vokabulär á la Björn Hellberg. Jag tycker att han har gjort det godkänt de senaste matcherna. Och han vet hur man gör mål på Gnaget. Repris tack.

Bänken

Ser gärna ett tidigt inhopp för Alexandersson, men även Farnerud kan behövas som tung pjäs i boxen i händelse av att vi måste jaga. Dock inget scenario jag önskar. Erlingmark kan gå in och stänga till en ledning, både på mitten och i försvaret. Skaver spelet ser jag tidiga byten. 


Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier