Om någon skulle be mig att beskriva en drömspelare så skulle jag börja med att prata om fart och målsinne. Jag är en enkel man på det sättet. Jag skulle också vilja att personen är välkomnande mot supportrar och visar hjärta. Jag skulle beskriva en spelare som inte bara säger att den älskar föreningen, utan faktiskt gör det. På riktigt.

Jag skulle beskriva Lasse Vibe.

För vi vet ju att Lasse Vibe alltid ställt upp på bilder, att han skickat hälsningar på födelsedagar till fans. Att han förgyllt folks vardag. Skapat oförglömliga minnen. Att han sprungit ifrån hela allsvenskan och ut i den stora vida fotbollsvärlden.

Tack för allt, Lasse

Listan på spelare som kommit till Blåvitt utan att övertyga mig om deras storhet kan göras lång. Jag såg inte heller Lasse Vibes storhet under första säsongen. Jag tyckte att han famlade och att symbios mellan den extrema snabbheten och tekniken inte riktigt uppstod.

Året efter gick han på vatten (det är något visst med den idén) och slog en del med häpnad. 23 mål och skyttekung. Chanserna som året innan missades satt helt plötsligt. Mål med vänster, mål med höger, mål med huvudet, ständigt denna vessla!

Det är för målen han kommer att bli ihågkommen i historieböckerna, men det är personen jag kommer att bära med mig i mina minnen. En stenhårt kämpande och ödmjuk person som alltid gett allt för laget och sina medspelare. Det är nästan så att man känt att han lagt för mycket fokus på sina kamrater under året.

Det är naturligtvis så att eleganten från Jylland väljer att avsluta på ett värdigt och snyggt sätt. Han sätter familjen först. Han lämnar för att skapa en fin framtid för sina barn. Han vill att de ska få möjlighet att gå i dansk skola, att de ska få skapa vänner för livet och det är faktiskt inte alla fotbollsspelare som resonerar så.

Det är omöjligt tyvärr att säga hur mycket Lasse Vibe betytt för Blåvitt 2019. Men för dramaturgins skull kan vi väl fastslå att det var när han kom in i laget som allt vände. Han kom tillbaka (utan sign on, långtifrån alla avstår en sådan) med ett uppdrag: Att leda unga Blåvitt. Att som förgrundsgestalt ta de unga spelarna under sina vingar och hjälpa dem. Han kom för att vara personen att luta sig mot när det blåser. Uppdraget är slutfört och han drar vidare till nästa uppdrag – att ge sin familj lugn och ro i ett kringflackande liv.

Jag är säker på att du kommer att lyckas med det också.

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

7 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier