Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla blåvita supportrar att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Malmö FF borta kommer Daniel Andrén och Erik Nilson att representera BaraBen.com.

Andréns elva

Målvakt

Anestis.

Försvar

Holm stod för en godkänd startdebut senast. Trots att tekniken stundtals ser ut att vara hämtad från filmen Offside tar han sig framåt med boll och stod för en fin räd i senaste matchen. Emil är förhoppningsvis framtiden, men Toko sägs vara aktuell för en förlängning och om det stämmer vill jag att han skall spelas, men visst hade det varit mer intressant att se honom spela mittfältare kontinuerligt. Centrallåset är svårt att ändra på. Man hade kunnat peta in Erlingmark där, men till vilken nytta? Calisir är riktigt bra och KDG tar små steg framåt hela tiden. Wernerssons främsta konkurrent tog inte plats i division ett under våren sommaren och är därav inte aktuell att ta en plats i en allsvensk startelva. Wernersson behöver konkurrens snarast!

Mittfält

Det är svårt: Seb eller Erling, Erling eller Seb. Jag väljer Sebastian Eriksson. Som jag ser det är han fortfarande en viktig spelare för IFK Göteborg. Han kan ta kampen (Erlingmark är något bättre här), driva på och hitta kreativa lösningar (Erlingmark något sämre här). Hasse har växlat upp och är åter att känna igen. Han behöver givetvis utveckla sitt skott, men först och främst måste han våga skjuta när läget väl dyker upp. Att passa fram hela vägen till mål är sällan effektivt och det håller inte i längden. Visst, Sana försvinner under långa stunder och där finns förbättringspotential. Men när han är med i matchen, när lamporna riktas mot honom är han en av seriens bästa spelare.

Anfall

Söder har lämnat de senaste matcherna mållös men jag ser honom som den mest kompetenta anfallaren i truppen. Vibe har lite kvar att bevisa nu när snabbheten verkar tryta (?) och bollbehandlingen lämnat en del att önska. Å andra sidan, Vibe dyker upp där lägena dyker upp och förr eller senare kanske det lossnar för dan… göteborgaren. Det kommer att bli oerhört svårt att slå sig in på kanterna framgent och jag hoppas verkligen att Farnerud och Andersson sonderar marknaden rejält och i god tid för att ersätta Giorgi som väl knappast stannar längre än till sommaren.

Nilsons elva

Målvakt

??

Försvar

Mot MFF i god form på bortaplan krävs en stabil defensiv. Väljer därför en fembackslinje, med senast duktige Holm samt tillfrisknade Toko. Blir för en gångs skull bra längd där bak med Koffe och Emil. Och som vanligt två kantspringande wingbacks. Vi måste freda målet om vi ska ha en chans att plocka poäng.

Mittfält

Egentligen är det ju bara två mittfältare i den här 5-2-3-uppställningen. Hasse får dra ett tungt defensivt lass, vilket han ju gör med bravur. Medan Sana får sänka sin tidigare klubb med sina fina fötter. Det vore ju underbart om just Tobias fick göra ett avgörande mål i den här matchen och fira med att kasta upp en hörnflagga mot gröthalsarna!

Anfall

Robin har haft det lite svårare den senaste tiden, men med hjälp från lekkamraterna Giorgi och Hosam ska nätet bakom Dahlin förhoppningsvis vittjas på söndagen. Jag tror inte att han kommer att få många chanser och då måste Söder sätta bollen.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #BlåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier