Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla blåvita supportrar att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot Häcken hemma kommer Erik Nilson och Markus Hankins att representera BaraBen.com.

Nilsons elva

Målvakt

??

Försvar

Toko missar på grund av skada. Emil Holm får starta i hans plats. Seb ersätter avstängde Calisir. I övrigt inga konstigheter. Tror att framför allt Seb kan kliva in och göra det bra, det gjorde han verkligen mot Sirius.

Mittfält

Samma uppställning som mot AIK. Tycker att Hasse gjorde det strålande på Friends och ser fram emot att han snart får göra ett förlösande mål också! Roligt inhopp del 1: vore kul att få se van Assema få visa upp sig.

Anfall

Både Söder och Aiesh dras med skavanker, men om de kan spela ska de göra det. Giorgi helt given, troligtvis vår bästa spelare senast. Roligt inhopp del 2: vore kul att få se Noah komma in en stund (givet att vi har matchen under kontroll, naturligtvis).

Hankins elva

Målvakt

??

Försvar

Seb överraskade nyligen med en bra insats på högerbacken och får en ny chans där i Tokos frånvaro, samtidigt som Erlingmark fortsätter göra skäl för familjenamnet genom att vara ett alternativ för många positioner och lagdelar. Backlinjen är därmed stabil och när Werner tillåts kliva fram och fylla på mot Sana och Giorgi så stannar Seb i en trebackslinje defensivt.

Mittfält

Aiesh får stiga in till höger på mittfältet i ett rakare mittfält än vanligt eftersom luckorna i försvaret gör att två defensiva mittfältare får kliva in i backlinjen, så i stället för två mer utpräglade defensiva mittfältare med en offensiv framför sig blir det en rakare trio defensivt och en V-formation offensivt där man spelar utpräglat mot kanterna – dit höger och vänster forward rör sig. I bakre delen av detta V finns Hasse som ett lågt ankare, för att skära av spelvändningar, förhindra ytor mellan lagdelarna och finnas som centralt spelalternativ för att vända spelet när vi vinner boll.

Anfall

Söder blir huvudsak i detta anfall, bokstavligen – då det är via Häckens kanter som vi kommer till avslutslägen, bland annat genom att utsätta dem för överbelastning via Giorgi och Vibe som möter Sana och Aiesh på respektive kant som spelalternativ och drar sönder Häckens backlinje för att skapa ytor för Söder och motsatt kant (som fyller på centralt).

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #BlåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier