Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla blåvita supportrar att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot AIK borta kommer Daniel Andrén och Erik Nilson att representera BaraBen.com.

Andréns elva

Bortamatch mot AIK på nationalarenan och jag hoppas att spelarna tar sig ann den här uppgiften på ett bättre sätt än senast vi var på besök i huvudstadsområdet.

Vilka tog lärdom av att spela inför fullsmockade läktare på bortaplan? Vad tar man med sig från senaste matchen? Spelar August? Har AIK skakat av sig käftsmällen från senaste derbyt? Blir Norling ängslig och ändrar på något i hopp om att få behålla sitt jobb? Många frågor, men den viktigaste är trots allt: Hakar vi på Europa-tåget? Så. In. I. Helvete. Spännande.

Målvakt

Anestis.

Försvar

Da Graca tillsammans med Calisir flankerade av Wernersson och Toko. Jag är fullt medveten om att Toko med viss sannolikhet inte kommer att vara disponibel till morgondagens batalj. Om så är fallet garderar jag mig och säger att Sebastian Eriksson åter får vikariera. Om Holm inte ansågs vara redo att starta mot Sirius hemma så är han inte redo att starta mot AIK på bortaplan.

Mittfält

Sebastian Eriksson och Hasse spelar strax framför backlinjen och Sana spelar som en spets på mittfältet i Paka-rollen. Men, å andra sidan, det spelar nog ingen roll var man sätter Tobias Sana anno 2019, han kommer vara bäst på plan oavsett. Om Toko inte klarar av att spela vill jag se August Erlingmark tillsammans med Hasse på det defensiva mittfältet.

Anfall

Vibe gjorde mål senast och det gjorde också Söder. Söder får starta för att om mina beräkningar stämmer kommer AIK att jaga en kvittering i slutet av matchen och Vibe är fortfarande något rappare än Söder i djupet. Giorgi är tillbaka och går naturligtvis direkt in i startelvan. Aiesh ryktas vara sjuk. Jag hoppas vid min gud att det inte stämmer. Skulle han vara sjuk så vill jag se Sana i den rollen och Titi från start på mitten. Mot tre friska pinnar.

Nilsons elva

Efter den förskräckliga utskåpningen mot Bajen studsade vi som väntat tillbaka mot Sirius. Matchen mot de blåsvarta blev dock en aning för spännande för min smak. Vad den oerhört svaga andra halvleken berodde på är svårt att svara på, men det står helt klart att det här laget just nu behöver koncentrera sig på att behålla skärpan en hel match.

AIK borta är alltid en av årets svåraste matcher. I hemmamatchen i våras vann vi visserligen enkelt med 3–0, men då var till exempel Sebastian Larsson avstängd. En spelare som betyder mycket för Gnaget. Tyvärr spelar han den här gången och även om Obasi och Sigthorsson saknas känns det som att Solnalaget kommer att vara otäckt revanschsuget på Friends efter deras derbytorsk i söndags.

Ärligt talat är jag egentligen nöjd om vi tar poäng den här gången. Samtidigt har vi en bra chans att piska råttorna och på allvar utmana om Europakvalplatserna.

P.S. Ni kanske hajar till över min elva? Det kan bero att jag från början hade exakt likadan som Daniel. Men jag hittade lite varianter och kom fram med följande (hyfsat offensiva) uppställning. D.S.

Målvakt

Anestis var helt ok senast, men borde väl kanske ändå ha tagit reduceringsnicken? Samtidigt var hans insats mot Hammarby stark, trots de många insläppta målen.

Försvar

Seb gjorde en grym match mot Sirius, mycket bättre än jag hade förväntat mig. Han får en plats i den här elvan, tillsammans med Calisir och da Graca.

Mittfält

Sana var bäst på plan mot Sirius och han behöver finnas där bakom topptrion som bollfördelare och framspelare, medan Hasse och Erlingmark väger upp genom att spela tuffare. Jag sätter Giorgi och Aiesh i varsin wingbackroll. Detta för att kunna utnyttja vår offensiva kraft maximalt. Det blir svårt för AIK:s backlinje att hålla koll på dessa två, som definitivt skulle orka springa upp och ner på kanterna.

Anfall

Ett hyfsat fint anfallspar måste man säga. Vore underbart om Robin fick stänka in ett par bollar och gå upp i ensam skytteligaledning.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #BlåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier