6-2. Det finns inget att säga. Det finns allt att säga. Guldtåget har gått och Blåvitt står med stor sannolikhet kvar på perrongen. Sådant svider. Att behöva förlora mot ett lag anförda av Darijan Bojanic, som alltså somnade under genomgång när han spelade i Blåvitt, svider.

Det mesta, för att inte säga allt, är redan sagt. Press på bollhållare saknades och ska man slå Hammarby behöver man komma upp i press, vilket är otroligt svårt på konstgräs.

Nej, det här blir ingen tillbakablickande text där jag skyller på konstgräset (som är ett elände, naturligtvis), domare, eller sjukdomar. Det blir för deppigt. Jag väljer att i denna tunga stund blicka framåt.

Kan man ha blivit tagen av stundens allvar på en fullsatt Rockarena (såg Stones där 2014). Jag hoppas att spelarna lärde sig något av gårdagen i så fall. Kommer spelarna att kunna kapitalisera på den känslan under resterande matcher? Malmö borta kommer vara fullsatt, det kommer vara mycket folk på Nationalarenan.

Det vi som supportrar kan göra är att göra vårt bästa för att våra spelare ska få möjlighet att vänja sig vid att spela inför fulla hus, att det blir en vana vid att inte en enda stol gapar tom. Jag vill se lapp på luckan under våra kommande matcher.

Incitamenten och motiven att komma på resterande matcher är många. Det enskilt största: Vi har en artist som går en väldigt ljus framtid till mötes på vänsterkanten. Ta chansen att se Giorgi under hösten. Säljs han inte i januari så kan vi nog räkna med att han är förlorad till sommaren. Hasse gör inte en hel säsong till i Blåvitt, han heller. Du vill vara med när stjärnor som Koffe Da Graca tänds. Fånga möjligheten att se våra talanger växa medans du har chansen!

Om inte det räcker. Tobias Sana och Hosam Aiesh är också attraktioner värda entrépengen.

Vi har en dribbler från Schlätta. Vi har Anestis. Vi har, som ni ser, en fin stomme att bygga vidare på.

Låt inte säsongen vara död efter en fadäs på en Rockarena. Låt spelarna se att vi stöttar även efter en katastrofalt svag insats. Låt dem känna att det innebär press att spela på Gamla Ullevi. Det kommer att vara viktigt inför avslutningen, inte minst, men också inför nästa säsong.


Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier