IFK Göteborg – IFK Norrköping 2019-07-28

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fansatt ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot IFK Norrköping kommer Pär Ödlund och Marcus Hankins att representera BaraBen.com.

ÖDLUNDS ELVA

Poyabollen rullar vidare och det känns fortsatt jäkligt bra. Efter nesligt poängtapp mot Falkenberg var det gött med en trea senast även om vi SKA ha punkterat matchen med en man met mot seriens sämsta lag. Avbräcken är fortsatt framträdande. Känner att ett kryss inte är orimligt när ingen orkar få in bollen i sommarvärmen.

Det är grekisk hetta, om det ens hade varit debatt hade det varit självklart att sätta den gubben mellan stolparna. 

Försvaret känns också rätt klart då Toko fortsätter att göra det bra på vikarieplatsen (som börjar kännas som en höstlösning om Seb O försvinner). Han startar därför för att inte slänga in Seb O i hetluften på direkten. Ju mer jag ser Kristopher ju mindre vill jag ha in en ersättare för Starfeldt, med en höst starter i ryggen kanske han kan ta klivet upp till att bli den spelare Poya utlovat. Känner att jämförelsen till Jakob ligger nära. Calisir ska ha en eloge som höjt sig ett snäpp sen han blev ensam Kalle i mittbackslåset, får dock gärna hitta tillbaka till de där fina uppspelsbollarna från förr som känns lite väl 50/50 just nu. 

Mittfältet känns också givet, blir inte så mycket utrymme för kreativa lösningar när man (knappt) har 11 startspelare. Otroligt gött att Alhassan är kvar och KG ska ha en känga för att den informationen hållits tillbaka allt för länge. August fina mål från senast får gärna komma i repris. Skönt att inkonsekvensnämnden fattat rätt beslut för en gång skull och att vår ålderman får skrika av sig lite den här veckan också.

Anfallet är däremot mer spännande. Giorgi och Robin är såklart givna men högerkanten är vidöppen just nu. Känner att både Amin och Abraham gjort fina inhopp till och från men det är där skon klämmer, har sällan imponerats när någon av herrarna startat. Seb O kan ju återta gammal position men jag vill se Titi som ju avslutade med en fin passning senast och kommer bli en suverän spelare en vacker dag, varför inte imorgon?

Hankins elva

—————Greken————-

Toko-Da Graca-Calisir-Werner

—Erlingmark——Sebastian—

—————-Yusuf—————

Ohlsson—Söder—Kharashvili

Är min elva.

Motivering: Ändra inte ett vinnande koncept, är min princip i grunden och även orsaken till varför jag vill se både backlinje och mittfält orörda. Nu när Sebastian Ohlsson åter är redo för spel så vill jag i stället se honom få chansen i en mer offensiv roll av två skäl:

• Dels har han framför allt offensiva kvaliteter som skapar alternativ från att Giorgi ska bli central för/i det offensiva spelet i princip i alla lägen. Sebastian Ohlsson har löpstyrkan att bredda det offensiva spelet i djupled och komma in i boxen från höger på ett sätt som saknats de senaste matcherna, men…

• …då Toko gjort det mer än bra som ersättare på högerbacken så vill jag se honom fortsätta där. I stället skulle jag vilja se att Seb Ohlsson får spela framför honom, ett val som inte bara gör att de i mina ögon elva starkaste för dagen (nu när Vibe är borta) får starta, men även en elva som på bästa sätt utnyttjar de spelarkvaliteter som finns i truppen.

Alternativet att peta Toko, spela med Ohlsson i sin ”vanliga roll” som höger wingback och i stället spela Abraham som högerforward ger i mina ögon en mindre slagkraftig helhet och låter inte Blåvitt ha sina elva bästa därute, vilket oftast är den bästa vägen till framgång – så länge man inte har tre målvakter som är truppens bästa spelare…

I övrigt blir det intressant att följa om Wernersson kan hålla i sin goda form mot ett starkare motstånd, samt om Peking har förmåga att hantera hur Hasse och Giorgi tagit över det offensiva spelet för Blåvitts del när Paka, Vibe och Nygren försvunnit ut från startelvan åt olika håll. Draget med Sebastian Ohlsson till höger i anfallet är bra även på det viset, för det är svårt om inte omöjligt för våra motståndare att scouta hur det skulle falla ut med tanke på att han inte spelat i den rollen på länge – samt inte gjort det i den miljö (med de medspelare) som finns runt honom nu. Jag tror det är ett framgångsrikt drag, så nu hoppas jag att Asbaghi/Ferran vågar göra det med, snarare än att safe:a med rakt byte Seb O in och Toko på bänk, samt låta Abraham lira i anfallet. Full fart framåt från två kanter, med en Söder i mitten som hittat målformen? Så besegrar vi Norrköping i helgen!

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier