Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot IFK Norrköping kommer Dan Ahlman och Daniel Andrén att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Äntligen, äntligen, äntligen får man fundera över en Blåvit elva igen! Tom Amos må ha skrivit på ett nytt kontrakt men än så länge är vår grekiske jätte självskriven i målet. Anestis kan mycket väl vara allsvenskans bästa målvakt för tillfället. Vad det gäller backlinjen funderade jag länge på om jag skulle välja Emil Holm på högerbacken nu när Seb O är borta men jag har sett honom alldeles för lite för att placera honom före Toko som jag tycker har gjort ett riktigt gott jobb när han fått chansen på högerbacken. Jag hade gärna sett Toko på det centrala mittfältet men det känns inte försvarbart att peta Erlingmark eller Alhassan så då får det bli högerback för Toko. På mittbacken känns KDG riktigt spännande och att han fick ett nytt kontrakt visar på att ledningen tror på honom men Calisir och Starfelt har gjort det riktigt bra tillsammans och de ska få fortsatt förtroende så länge som de levererar och genererar poäng.

Trojkan på det centrala mittfältet är för tillfället självskriven, jag behöver inte motivera det mer än så utan nöjer mig med att konstatera att det är jävligt gött att Paka har skrivit på nytt kontrakt.

De tre där framme känns också självklara, visst Sargon är ett alternativ men ska vi se till ren kvalitet kan man inte peta någon av Giorgi, Vibe och Söder, sedan ska de självfallet leverera på plan också men det både tror och hoppas jag att de kommer göra framöver. Anledningen till att jag placerar Söder till höger är att jag anser att hans egenskaper är mest lika Nygrens och att en positionering av Söder till höger jämfört med om man sätter Vibe där har minst påverkan på Blåvitts vägvinnande spel från i våras. Dessutom tror jag att Söder är i bättre fysisk form än vad Vibe är och att han klarar av de defensiva uppgifterna på ett bättre vis än vad Vibe gör.

Tycker du att Ahlmanselva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Andréns elva

Ett kort uppehåll – som känts som evighetslångt – är över och våra hjältar åker upp till Östersund för att tampas om tre pinnar och fortsatt häng på toppen. En rätt perfekt motståndare i nuläget. Östersund är i gungning och en bra start kan sannolikt sparka undan benen på dem och göra dem direkt indragna i bottenstriden. Många spelare sitter på utgående kontrakt, vilket antagligen inte gynnar jämtlänningarna.

Målvakt: Anestis är helt given och det finns ingen anledning att flytta på honom.

Backlinje: Med Ohlsson borta väljer jag att ställa den mer rutinerade Toko på banan framför en junior utan erfarenhet, framförallt med tanke på att Nygren flyttat till Belgien. I övrigt finns inte jättemycket att ändra på här heller. Har ju ryktats om intresse för såväl Starfelt som Calisir så ett inhopp för KDG kanske vore på sin plats?

Mittfält: Jag är och har alltid varit svag för Sebastian Eriksson och nu när Erlingmark precis fått kliva av en match med smärtor så ser jag ingen anledning att inte starta med Sebastian Eriksson. Han kommer tugga fradga, han kommer sätta en frispark och springa hela vägen hem till Göteborg för att komma lagom till samling nästa lördag. Ge honom bindeln också!

Anfall: Jag funderade kring huruvida jag ville ha en bra forward på bänken och därför starta med Abraham, men en bra start kan vara ödesdiger för skådespelarna/dansarna från Östersund. Å andra sidan kanske man ska spara på Söder eller Vibe med tanke på plasten? Klurigt val. Blir spännande med Noah Alexandersson framöver.

Tycker du att Andréns elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI SidofältCategories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier