Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Erik Nilson att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Senast åkte vi på en så kallad hedersam förlust där vi till stora delar av matchen var det bättre laget men där vi straffades av stolpträffar och en domare som inte ville oss väl. Jag tror att laget kan gå in med gott självförtroende mot Helsingborg men vi har inte råd med för många hedersamma förluster då blir det till slut ett frustrerat lag som går ut till matcherna.

I mål ställer jag självfallet Anestis, han är för tillfället solklar etta men jag ser gärna att han höjer sig ett par snäpp och börjar stå för en del matchavgörande räddningar. Av mittbackarna anser jag att Calisir har varit den svagaste länken i serieinledningen så därför ger jag Da Graca chansen bredvid Starfelt. Jag tycker att Wernersson höjde sig senast och jag var nära att skriva ner honom för första gången i min startelva den här säsongen men mot Helsingborg och Granqvist vill jag ha in längd i backlinjen så därför plockar jag in 191 cm Holm och flyttar över Seb O till vänsterbacken.

På mitten vill jag se Barny och Erlingmark som sittande innermittfältare där Barny har en bollfördelande roll medan Erlingmark får agera städgumma. Framför dem vill jag se Alhassan med sin första start i allsvenskan. Jag hoppas att han klarar av att gå in och spela sitt eget spel mot ett oerhört rutinerat Helsingborg.

I Söders och Giorgis frånvaro slänger jag in Vibe från start och för att han ska orka så mycket som möjligt får han ta rollen som spets så att han ska slippa för mycket av det defensiva arbetet. Till höger får Nygren hålla till så att han kan skära in med sin vänsterfot och till vänster får Paka lira för att på motsvarande vis kunna bryta in med sin högerfot.

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Nilsons elva

Det blir ju automatiskt en del ändringar jämfört med senast. Till att börja med petar jag Calisir, som tyvärr har varit den back som varit sämst hittills. Egentligen är det lite konstigt att da Graca inte har fått chansen än, efter sin starka försäsong. Men nu får han den och jag hoppas och tror att han tar den.

På mitten får äntligen Hasse göra sin första start. August har en mer defensiv roll, han kan nog behövas i det som är en ganska offensiv elva. Hoppas att Vibe kan spela från start. Han skulle kanske kunna spela tillsammans med Nygren där framme, men det skulle bli lite väl framtungt. Längst fram ska i alla fall vår heta 17-åring förhoppningsvis sätta minst en boll till. Eftersom Giorgi är avstängd flyttar jag upp Paka, vilket jag tror kan funka väldigt bra. Faktiskt ganska skönt att en formsvag Giorgi får vila. Med det sagt har han nog en plats ändå när han kommer tillbaka, om inte denna elva skulle resultera i en överkörning av Granen och co. Och det hade jag i och för sig inte tackat nej till.

Tycker du att Nilsons elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXICategories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier