BLÅVITTPODDEN. I senaste avsnittet av Blåvittpodden avslöjar programledaren Marcus Olsson detaljerna kring IFK Göteborgs avskedande av Mats Gren – och vilka som var involverade i processen den 8 oktober, som blev ännu ett – och kanske det mest dramatiska hittills – kapitel i ”cirkus Blåvitt” 2017-2018.

”Fyra personer var med och fattade det beslutet som sedan ledde till att Poya fick fortsätta: Det var Max Markusson, Mats Engström, Kennet Andersson och Jonas Olsson. Jag har fått berättat för mig att de sedan informerade styrelsen. Och direkt efter det så har någon kontaktat Göteborgs-Posten, som skrev om det, vad som sedan också presenterades på presskonferensen dagen efter”, säger Marcus Olsson i senaste avsnittet av Blåvittpodden.

De faktiska besluten som IFK Göteborg tog:
1. Ge sportchefen Mats Gren sparken och utnämn Jonas Olsson till tillförordnad sportchef säsongen/året ut.
2. Flytta Alf Westerberg till annat jobb i föreningen.
3. Flytta upp Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson från U-verksamheten till assisterande tränare för A-laget.

Nyheten i GP senare samma kväll:
1. IFK Göteborg tänker sparka Poya Asbaghi.
2. Jonas Olsson tar över hans jobb.

 GP.se med sitt ”avslöjande” kvällen den 8 oktober 2018.

Uppgifter: Tolv personer kände till IFK:s plan

IFK Göteborgs styrelse består av följande tio personer:

MATS ENGSTRÖM (Ordförande)
Yrke: Head of Branch Region Nordea
MATS AHDRIAN (Styrelseledamot / Vice ordförande)
Yrke: Regionchef Skandia
JAKOB ANDREASSON (Styrelseledamot / Kassör)
Yrke: Avdelningschef GBG kommun
PETER BRANDT (Styrelseledamot / Sekreterare) 
Yrke: Advokat på Wistrand
CECILIA ANDERSSON (Styrelseledamot / Säkerhetsansvarig)
Yrke: Rektor Änglagårdsskolan
ANDREAS JOHANSSON (Styrelseledamot)
Yrke: Strategic storyteller The Bond Communication Agency
ANNA AXVI (Styrelseledamot)
Yrke: Projektledare Live Nation
RICHARD BERKLING (Styrelseledamot)
Yrke: VD på CPAC Systems
KENNET ANDERSSON (Styrelseledamot)
Yrke: Egen företagare
ANDERS OVDAHL (Styrelseledamot)
Yrke: VD på Convesta

Utöver dessa tio personer ska alltså, enligt Blåvittpoddens uppgifter, klubbdirektör Max Markusson och nytillträdde tf sportchefen Jonas Olsson ha känt till vilka förändringar som IFK Göteborg planerade att genomföra. Så om uppgifterna, från normalt mycket initierade och välinformerade Blåvittpodden stämmer, kan det bara ha varit en (eller flera) av detta dussin som antingen:

A.) Medvetet inte har respekterat behovet av diskretion vid planerade personalförändringar inom organisationen.
eller
B.) Är naiv och pratar om IFK Göteborgs interna angelägenheter på ett alldeles för vidlyftigt vis.

För resultatet blev en PR-mardröm för IFK Göteborg.

Nyheten blev jättesnackis

Samtliga nyhetsredaktioner i Sverige (med TT och DN som undantag) gick loss på GP:s uppgifter om att IFK Göteborg planerade att sparka Poya Asbaghi. Spelare blev uppringda, tränarna konfronterade, sportchefen jagades ifatt på sin semester utomlands och hela fotbollssverige diskuterade nyheten med frenesi.

Efter ett par timmar kände sig IFK Göteborg tvingade att gå ut på sin officiella hemsida och dementera sanningen i storyn. Man förnekade då kraftfullt att avsikten var att sparka Poya Asbaghi, men då var skadan redan gjord och oredan total.

”De spekulationer som förekommit i Göteborgs-Posten om Poya Asbaghi vill IFK Göteborg härmed kraftfullt dementera.”

Ur IFK Göteborgs dementi efter GP-artikeln 8 oktober 2018

Aftonbladets Simon Bank sammanfattade cirkusen samma kväll:
”Enligt Göteborgs-Posten, normalt extremt välinsatta när det gäller IFK, ska Poya Asbaghi få sparken (eller vad det nu kan komma att kallas). Antingen har de fel, i delar eller helt, eller så far IFK med osanning.Den gamle guldtränaren Jonas Olsson och den inte fullt lika gamle kultspelaren Hjalmar Jonsson sägs ta över, även det enligt GP, i ett uppdrag som handlar om att rädda livet på en patient som knappt har puls.”

Morgonen efter GP:s ”Avslöjande” om att Blåvitt skulle sparka Asbaghi

Dagen efter var mediecirkusen total på Kamratgården. Frågorna haglade åt alla håll och IFK Göteborg fick skynda på sina beslutsprocesser – vilket ledde till en presskonferens kort därpå. Där man tvärt emot GP:s avslöjande gav fullt förtroende för Poya Asbaghi, men sparkade i stället sportchefen Mats Gren. Och stod fast vid att det här varit planen – och att GP fått allt om bakfoten.

Blåvittpodden: IFK utreder läckan

Vidare avslöjar Blåvittpoddens programledare Marcus Olsson i senaste avsnittet att IFK Göteborg för närvarande försöker ta reda på vem det är som läckt information – eller hur informationen kan gått från denna grupp på tolv personer för att senare samma kväll hamna i Göteborgs-Postens webbupplaga. I en, enligt IFK Göteborg, fullständigt förvrängd variant.

”Efter att ha pratat med flera ledande personer i klubben nu så vet jag också att de arbetar aktivt med att ta reda på vem personen är som läcker”

Blåvittpoddens Marcus Olsson i senaste avsnittet.

Däremot framkommer inte om IFK Göteborg faktiskt hade för avsikt att sparka Poya Asbaghi under den dramatiska kvällen när GP:s Mattias Balkander ”avslöjade” just detta, eller om det blivit ett missförstånd på vägen mellan Kamratgården och GP-huset. Men Blåvitt förnekade som sagt ”kraftfullt” att sådana planer fanns, samtidigt som GP om och om hävdat att de hela tiden haft rätt i sitt avslöjande. 

Men oavsett vem som talar sanning om det, kvarstår frågan:
Vem är ”läckan” på Kamratgården?

Hör hela Blåvittpoddens senaste avsnitt här.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier