Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Dan Ahlman och Jonnie Ludwigs att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Efter debaclet i veckan gäller det att Blåvitt återtar någon sorts stolthet mot AIK och då tror jag att det krävs rejäla förändringar i elvan. Vi ska kasta in så mycket hjärta och rutin som vi bara kan och krydda det med ett par spelare som inte bara spelar för klubbemblemet utan har sina egna anledningar till varför man vill visa AIK vem som är bäst.

I mål placerar jag Amos trots sin orutin, Dahlin verkar inte vara helt fit for fight men jag tror att jag ändå hade valt Amos. Jag hoppas att han har fått blodad tand efter insatsen mot Häcken och det är i stormatcher som stjärnor föds och sagor skrivs. I backlinjen kör vi på Emil till höger, i den här matchen finns det inget vettigt alternativ och Emil har varit med förr, han vet vad som krävs för att besegra AIK. DBW tar plats i mittlåset, vi behöver som sagt få in rutin och naturliga ledare på planen och varken Starfelt eller Calisir har gjort några bra insatser den senaste tiden. Men vad ska då Degerlund in i startelvan att göra? Han har knappast den rutin som jag snackar om, nej men han har ett stort bajenhjärta och förhoppningsvis hyser han en hel del agg mot AIK och framförallt tror jag att han vill göra sitt yttersta för att ge Hammarby det sista halmstrået som krävs för att hänga på AIK i guldkampen. I den här matchen föredrar jag Billy framför Wernersson då han känns något rejälare och något stabilare rent defensivt.

På det defensiva innermittfältet sätter jag Sakor och Erlingmark, Erlingmark har hjärtat som jag pratar om, han är uppväxt med Blåvitt och ett förakt mot AIK och han har en kämpaaura över sig som behövs i en sådan här match, även Sakor lever mycket på vilja och närkampsspel och förhoppningsvis blir det tufft att passera dessa två herrar. Som offensiv spets slänger jag in Affane som jag tycker har höjt sig senaste tiden men största anledningen till att jag vill se honom på plan är hans historia i AIK, tro fan han vill visa att de borde satsat på honom. På topp ska självfallet Söder lira, han har mött AIK förr, han har stor rutin och han växer för varje match som går. Till höger i tremannaanfallet kastar jag in Hysén, i honom finns det hjärta och rutin så det räcker och blir över. Han får spela så länge som han bara orkar innan vi kastar in en pigg Paka när AIK börjar bli lite slitna. Till vänster får Giorgi fortsatt förtroende, han har visserligen ingen direkt rutin att tala om man han har det där lilla extra som kan avgöra matcher. Kom igen nu gubbar, imorgon är inte det viktigaste att spela snyggt utan det viktigaste är att vinna, att kämpa, att visa hjärta!

Tycker du att Ahlmans elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Ludwigs elva

Efter veckans utskåpning mot Röva och få som röstade på min elva kan jag ändå konstatera att mitt resonemang om att hålla tätt i mitten var rätt, vi är i mina ögon för tunna och jag vill ha mer muskler och jävlar anamma. Nu är det Gnaget som står för motståndet och även om jag personligen hellre ser AIK ta guldet före både Hammarby och Malmö vill jag ändå mer än något annat få en indikation på att viljan att göra det rätta infinner sig. Emil får gärna stå och tacka publik och så vidare efter match men när man hänger med huvudet under match hjälper inte allt fjäskande i världen efteråt, det är på plan vi vill att det presteras inte nödvändigtvis i hyllningarna av publiken efter match.  Man ska vara så in i bomben trött att man ramlar ihop när slutsignalen ljuder. Man ska inte ha ork och energi att ens ta sig av plan och detta ska visas av samtliga inblandade i matchen mot AIK.

Jag kastar in Dahlin då det är stormatch och vill inte att Tom ska få möjligheten till ytterligare en match med risk för att plocka bollar från egen kasse med ett lag framför sig som gör kostsamma individuella misstag. Dahlin har erfarenheten och ska vara med och knyta näven inför den här matchen. DBW kliver in istället för Starfelt som får vila då självförtroendet är stukat. Degerlund får chans istället för Wernersson som gjort det okej hitintills men vi behöver det där lilla extra. Affane är väl ändå största förvåningen för många att jag slänger in men tesen ”släkten är värst” borde passa här om något. Erlingmark och Sakor i mitten, två starka stabila killar som kan kan stoppa upp gnaget och vinna extra tid till vår backlinje som kommer att få att göra men som behöver vara rättvända för att ha en chans mot AIK:s offensiv. Jag vill också ha med dessa killar för att bli extra farliga på fasta situationer som kommer bli hyperviktigt. Tobbe på vänstermittfältet då jag vill nyttja honom så mycket som möjligt och han är ju vår verklige kapten, det vet alla. Söder och Kharaishvili på topp. Etthundra procent hjärta är det som gäller denna match, brytningar med sträckta ben och dubbar före. Uppoffringar alla Simson är vad som gäller. Avbytare i all ära men den 12.e spelaren är den fantastiska klacken som kommer ge laget den ryggdunk Gren och company gång på gång misslyckas med. Mot tre poäng!

Tycker du att Ludwigs elva verkar vettigt men vill justera den – Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en screenshot och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier