Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och Du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Denna veckan kommer Erik Nilson och Antonijo Matanovic att representera BaraBen.com.

Eriks elva

 

Inga konstigheter egentligen. Enda ”skrällen” är väl Yusuf in från start. Och det är min idé om att ”skaka om” laget. Någon ny behövs för att få in nytt blod, någon som kan skapa nya mönster. Elfsborg är säkerligen revanschsugna och allt det där, men det är ju också ett lag som har stora problem. Det måste vi utnyttja och vi bör slå dem hemma.

Oldrup Jensen som länken mellan backlinjen och mittfältet är en nyckel och om Sakor når upp till de nivåer vi alla vet att han har i sig kan Paka få briljera offensivt.

En spelare jag verkligen hoppas kommer igång är såklart Söder. Söndagen hade verkligen varit perfekt med en säker 2–0-vinst och två Söder-mål.

Tycker du att Eriks elva verkar vettigt men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva!

Antonijos elva

 

Två lag med som sportsligt hackat men där kniven mot strupen är lite vassare mot knallarna än vad den är hos oss. 

Elfsborg har förutom nyförvärv gjort en ändring i startelvan som jag tycker är intressant. Stefan Ishizaki spelade i senaste hemmamatchen centralt. Det är en roll jag tycker han ska ha för att Elfsborg ska ha mer bollkontroll samt att snabbheten på kanten inte är vad den var förr.

Elfsborgs stora problem i år är att man inte äger bollen. I senaste hemmamatchen hade Kalmar mer än 60% av bollinnehavet och det är ett fenomen som skett förr att Elfsborg inte styr spelet och jag tror vi kommer se samma fenomen imorgon. För att undvika låta Elfsborg ha bollen ska Blåvitt försöka hålla en hög press och hålla i boll för att skapa ett frustrerat Elfsborg. Hur tänker jag då kring startelvan som ska åstadkomma detta?

I grunden är det en 3-4-3 uppställning som är lite av en smalare diamant.

Dahlin är given målvakt.

I försvaret gör jag en ändring. In med Degerlund då jag tror att Elfsborg kommer försöka kontra på kanterna och spela in i mitten. Vi behöver ett torn som Degen.

I mitten vill jag defensivt ha en bolltrygg spejare som Oldrup som håller boll, blickar upp och fördelar spelet. Sakor är tätt framför och kan röra sig mer uppåt och störa uppspel.

Kantspelet består av Salo och Paka i varsin kant och där Paka mer får en friare roll som täcks upp av Degen samt Oldrup när Paka rör sig inåt.

På topp har vi Sargon och Söder på respektive sida som mer gör grovjobbet till Giorgi som jag vill se i en ren central roll där han inväntar lägena som en ren striker

Med denna elva kan vi få variation i vårt spel och vara mer oförutsägbara samt äga bollen. Det tror jag är segerreceptet mot ett bolljagande och pressat Elfsborg.

Tycker du att Antonijos elva verkar vettigt men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva!

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Dela startelvan genom att kopiera länken och dela sedan på Twitter, Facebook och/eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att ni tar en skärmdump och postar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet taggar vi in #ifkgbg men vi kör framförallt på vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier