”Det är klart att när man växte upp så hade man stora drömmar om att få spela på den allra högsta nivån men jag drömde även om att någon gång få representera Blåvitt.”

Sargon om sina karriärsdrömmar

Senast inför säsongen 2019 dyker en skövdegrabb vid namn Sargon Abraham upp på Kamratgården. Sargon, eller Baggio som han kallas, kommer nu senast från Degerfors IF där han har gjort succé och toppar superettans skytteliga.

Sargon är 27 år och har bara spelat i superettan i 1,5 säsong men det är ändå en meriterad spelare som kommer till Blåvitt då han har hela 46 landskamper för svenska futsallandslaget på sitt CV. Intrycket jag har fått av Sargon hittills är att det är en mycket ödmjuk och tillmötesgående kille med en genuin kärlek för fotboll och IFK Göteborg. För att få oss en något klarare bild av Sargon som person och spelare gjorde jag en intervju med honom nu i dagarna.

Foto: IFK Göteborg

Välkommen till IFK Göteborg!

Tack så mycket!

Hur känns det nu när du är officiellt presenterad?

Det känns bra, det har varit mycket snack och mycket spekulationer, så nu är det riktigt skönt att allt är klart och vi vet hur framtiden ser ut.

När fick du höra om intresset från Blåvitt?

Jag fick först höra om det i vintras men då blev det aldrig något konkret av det, men det kändes stort redan då när man fick veta att IFK Göteborg var intresserade av mig.

Hur snabbt gick det när väl kontakt togs till att både du och Blåvitt bestämde er?

Jag vet faktiskt inte när första kontakten togs med min agent, men sen när vi väl fick kontakt så gick det ganska snabbt.

Hur har diskussionerna med Mats Gren och Poya Asbaghi varit?

Jag träffade dem i Göteborg och vi diskuterade lite hur de ser på mig som spelare och vad de tror att jag kan tillföra och bidra med till laget.

Hur har de sålt in Göteborg och vad har de sagt om hur de ser på din framtida roll i Blåvitt?

De behövde inte sälja in IFK Göteborg, jag har följt Blåvitt under en längre tid och har bra koll på laget. Men det känns absolut som att IFK har en bra plan och framtiden för laget ser mycket spännande ut så det var liksom ingen tvekan från min sida.

Vad hade du för karriärdrömmar när du växte upp?

Det är klart att när man växte upp så hade man stora drömmar om att få spela på den allra högsta nivån men jag drömde även om att någon gång få representera Blåvitt.

Du är 27 år och har bara gjort 1,5 säsong i superettan, hur skulle du sammanfatta din fotbollskarriär såhär långt?

Det har rullat på ganska fort nu det senaste vilket är bra med tanke på att jag slog igenom ganska sent. Men jag tycker ändå jag har haft en helt okej karriär hittills, även om jag kanske kunde ha tagit steget lite tidigare så känns det ändå bra. Jag har mina 3-4 bästa år framför mig och att uppfylla min barndomsdröm, att få spela i Blåvitt, när jag är som allra bäst känns helt perfekt!

Vad tror du det beror på att du slagit igenom såpass sent?

Jag var kanske lite för bekväm när jag bodde hemma i Skövde, jag hade kunnat ta steget till superettan lite tidigare men jag trivdes väldigt bra i Skövde och jag gillade samtidigt att kombinera fotbollen med futsal. Vi hade en riktigt rolig resa framför oss med futsallandslaget och så länge som jag spelade i Skövde gick det att kombinera de två olika sporterna.

Du har som sagt varit landslagsman i futsal, har du nytta av det ute på fotbollsplan tror du?

Ja det tror jag absolut, futsalen har gjort mig till en bättre spelare, det är en mindre plan så man har lärt sig att spela snabbt och tvingas hela tiden ta snabba beslut och ta sig ut från trånga lägen. Sen har det också gjort mig bättre på att kunna ta in taktiska direktiv och jobba utifrån dem. 

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?

Jag är en lojal spelare som jobbar hårt för laget, sen har jag mina främsta kvaliteter i det offensiva spelet där jag är bra med boll och gör mycket poäng.

Utifrån hur Blåvitt spelar under Poya vilken position passar dig bäst?

Jag har spelat lite till höger som offensiv mittfältare i Degerfors och det är väl den positionen som jag trivs allra bäst i.

Vilken roll brukar du ta i en grupp?

Jag är en lugn person som anpassar mig snabbt till gruppen. 

Du går från Stora Valla till Gamla Ullevi, det kommer bli ett helt annat publiktryck och en uppmärksamhet du kanske inte är van vid, hur känner du inför det?

Det ska bara bli kul, det är alltid roligt och spela inför mycket folk. Jag har stått på läktaren många gånger och då drömt om att få vara med ute på plan, så det ska bli fantastiskt roligt och det är något jag ser fram emot.  

Du är som sagt supporter till IFK Göteborg, hur väcktes ditt intresse?

Jag har många vänner som håller på Blåvitt och det är mycket blåvita supportrar i Skövde. Så IFK har alltid varit mitt favoritlag men sen så blev intresset självklart större när Oscar Wendt, som också är från Skövde, gick dit. 

Hur har du följt Blåvitt genom åren?

Jag har alltid följt Blåvitt på TV och när jag har haft möjlighet så har jag varit på plats.

Du och Oscar Wendt känner varandra, hans kontrakt går ut sommaren 2019. Lirar ni tillsammans i Blåvitt nästa säsong?

Det hoppas jag verkligen på! Men han har som sagt ett kontrakt i Tyskland och jag vet inte hur han tänker efter det. Men jag hoppas självklart att jag en dag får spela med honom i Blåvitt.  

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

Jag är en ödmjuk och lugn person.

Vad gör du utanför fotbollen?

Jag spenderar mycket tid med min familj då jag precis har blivit pappa för första gången. 

Återigen varmt välkommen till Sveriges finaste förening, har du något du vill hälsa till alla hängivna Göteborgssupportrar runt om i Sverige?

Fortsätt bara att stötta laget, så ses vi 2019! 


Fem snabba

Smeknamn: Baggio
Bästa film/serie: Suits
Lyssnar helst på: Svensk musik
Favoritmat: Chili con carne
Favoritspelare genom tiderna: Francesco Totti


 

Categories:

Tags:

BaraBen-podden
Facebook

4 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier