Att man fick se en av årets tråkigaste fotbollsmatcher spelar såklart ingen som helst roll när Blåvitt lämnar Listerlandet med tre oerhört viktiga poäng. Matchen var tempofattig och extremt ”brunkig” från båda håll och ska man plocka med sig något från de här 90 minuterna, förutom poängen då, så är det lagmoralen och den defensiva stabiliteten. Håller man nollan kan det räcka med en halvchans i slutminuterna för att vinna och det gjorde det idag. Gott så!

Det är oerhört roligt att Carneil är tillbaks i spel igen men idag gjorde han ingen bra match, framförallt var han för klen i närkamperna. Han lyckades inte skydda bollen speciellt bra och tappade den lite väl ofta med tanke på att han som motvikt till de här bolltappen inte blixtrade till speciellt ofta med sin kreativitet. Jag vill väldigt gärna se Kåhed från start igen i nästa match, han kom in och var pigg och företagsam idag och har varit oerhört nyttig för Blåvitts spel sedan Jens Askou kom med i bilden och lyfte in honom i startelvan.

Gurra har inte tagit plats i speciellt många femlingar den här säsongen och det beror nog på att jag liksom bara förväntar mig att han ska vara en av planens bästa spelare. Men klart som fan att han måste lyftas fram då och då. Han gör precis som vanligt en riktigt bra match, han är oerhört lugn och placeringssäker och när han får lira boll på en gräsplan får man också njuta av hans stilrena och effektiva glidtacklingsspel. Så som han stjäl bollen från motståndarna kan inte benämnas som något annat än ren och skär fotbollspornografi!

Selmani är tyvärr totalt osynlig idag, han sliter såklart precis som resten av laget men har inte speciellt många lyckade aktioner i dagens match. Han är en riktigt skön profil och har, när han kommit in från bänken och fått lira tillsammans med en spelskicklig Berg gjort det riktigt bra. Han har även, vad man har hört, varit väldigt viktig på träningsplan och i omklädningsrummet men om han inte höjer sig som ”ensam” central nia resterande delen av säsongen ska man nog ändå fundera över om man ska strössla pengar över honom för att göra honom till Blåvit på riktigt inför 2024.

Blåvitt har nu alltså inte förlorat sedan den 7 augusti och man har tagit 16 av 18 poäng på sina sex senaste matcher. Det är en remarkabel förändring som Jens Askou har fått till i detta Blåvita gäng. Om formen håller i sig resterande delen av säsongen borde nog Jens plocka hem titeln som årets allsvenska tränare.

Och apropå poängskörd, nu har Blåvitt plockat tre av de fem poäng som Aftonbladets Daniel ”Disco” Kristoffersson i veckan tippade att IFK skulle ta på allsvenskans sju avslutande omgångar. Nu är det alltså fyra förluster och två oavgjorda matcher som väntar för allsvenskans mest formstarka lag om man får tro på oraklet från Sportbladet.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

1 week ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier