IFK Göteborg anno 2023 är ett så fruktansvärt dåligt, uselt, klappkasst, patetiskt, håglöst, oinspirerat, handlingsförlamat, långsamt, oskickligt, illa ihopsatt, mesigt, anonymt, klent och felkalibrerat fotbollslag med en sån losermentalitet att det, som det känns nu, saknar motstycke i den moderna Blåvita historien. Fy fan!

Laget går ut inför drygt 15000 fanatiska supportrar i en måstematch mot allsvenskans sämsta fotbollslag och man producerar inte ett skit. Man är inte i närheten av att skapa en målchans, man har inte, förutom straffen, ett enda skott på mål. Inte ETT ENDA skott på mål, det är svårt att ta in. Kan man vara så dåliga? Hur fan är det möjligt? Man är inte värda ens en liten poäng idag, Varbergs seger var fullt rättvis. Varberg var bättre på allt, skapade mer, hade fler skott på mål, hade fler målchanser, vann fler dueller… ja listan kan göras lång. Skäms Blåvitt!

Det var många spelare som var dåliga idag, det var många spelare som var usla idag, det var många spelare som var klappkassa idag så egentligen känns det löjligt att hänga ut någon enskild individ men jag gör det ändå. Hur fan kunde Adam Carlén få vara kvar på plan i 90 minuter idag? Hans insats idag var något av det sämsta jag har sett en elitfotbollsspelare producera på en fotbollsplan under hela mitt 41-åriga liv. Han var så dålig så jag vet inte var jag ska börja, så jag börjar helt enkelt inte.

Två små detaljer kring vår nya vindsnabba ytter Thomas Santos:

1: Om vi nu plockar in en spelare med snabbheten som spetsegenskap kan vi då inte försöka att utnyttja den iallafall? Det må ha varit ett vanskligt underlag men första 20-25 minuterna av matchen visade han gång på gång att han ville ha bollen i djupet men inte en enda gång levererades det någon passning i djupet. Slå några bollar på vinst och förlust för fan och visa Varbergs backlinje att det finns ett hot i Santos snabbhet.

2: Om vi nu har plockat in en gubbe som ska vara en av allsvenskans snabbaste spelare kan inte han då få ha uppgiften att vara ”spetsen” när vi har hörnor emot oss så att han kan dra iväg i full kareta om vi får möjlighet till att kontra? Nej istället får han uppgiften att ta bort spelaren som står och stångas med Dahlberg. Han är alltså längst ifrån kontringsmöjligheten av alla Blåvitts utespelare. Tröttsamt.

Jag har snackat om Suleiman Abdullahi, att det var dags att han fick chansen och visa vad han gick för. Jag har snackat om att jag har sett spetskvaliteter hos honom som Blåvitt borde försöka få ut på fotbollsplan och idag var det äntligen dags. Han har tränat hela veckan med ”startelvan” och skulle få gå ut inför ett fullsatt Gamla Ullevi och stångas mot allsvenskans sämsta lags backlinje men icke sa Nicke: ”Suleiman Abdullahi utgår skadad och missar matchen” informerar Blåvitt när startelvan släpps. Det här håller såklart inte, det är bara att tömma spargrisen och lägga allt man har på en forward. En forward i toppform som vill komma till IFK Göteborg och bli hjälte. Lös det bara.

Gais, Jönköping, Öster, Brage, Landskrona, Gefle, Östersund, Trelleborg, Sundsvall, Örgryte, Örebro, Helsingborg.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier