Det här var la gött! Nej men vad ska man säga? En bättre utgång än så här kunde man knappas önska sig va? Inför matchen kände jag att det var oerhört viktigt att få med sig tre poäng, men Blåvitt tog inte bara tre poäng utan man bjöd dessutom på en riktig håll-käften-tillställning. Man markerade sin närvaro i allsvenskan och visade övriga gäng att man är att räkna med. Fan vad fint Blåvitt!

I senaste femlingen skrev jag att det var dags att bänka Marcus Berg… det är väl en jäkla tur att jag bara är nån sorts tyckare på nätet och att det är firma Lundin & Tengryd som tar ut laget. Berg täppte igen min trut med en riktigt fin insats och satte två mål bakom Degerfors keeper. Han stod inte ”bara” för två mål utan han var också en viktig kugge i spelet, han lyckades med det mesta och visade också vägen med en jäkla vilja och en rejäl kämpainsats. Hatten av Mackan!

”Floppen” Elias Hagen har nu stått för tre assist och ett mål senaste två matcherna. Håller han det snittet resten av säsongen kan vi nog plocka bort flopp-epitetet i samband med hans namn. Nej men skämt åsido så blixtrade han helt klart till flera gånger idag och man såg varför man spenderat ett gäng miljoner på honom. Nu måste han såklart visa upp det mot bättre motstånd också men han tog, likt resten av laget, ett helt gäng steg i rätt riktning i dagens match.

Adam höll nollan, Adam stod för en riktig jäkla monsterräddning vid 1-0 och ju längre matchen led desto mer trygg såg han ut. Nu lär Dahlberg stå i nästa match men det var nog jävligt viktigt för Adams självförtroende att få stänga igen buren idag. Om Degerfors hade kvitterat där vet man inte hur den här matchen hade slutat. Ta med dig det Adam att din insats idag mycket väl kan ha varit en av nycklarna till kvällens seger!

Jag gillar verkligen att man nyttjade alla fem byten när man kände att matchen mer eller mindre var stängd. Både för att vila viktiga spelare men också för att ge helt okej med speltid till utmanarna på bänken. Ska vi lyfta rejält i tabellen räcker det inte med att vi har en stark elva utan vi behöver att även spelare 12-21 kan leverera på en bra nivå. Snyggt coachat Tengryd och Lundin!

Nu gäller det verkligen att gubbarna tar med sig det här mot ett formstarkt BP, att man rider vidare på den här vågen och tar ytterligare tre poäng. Om den här matchen verkligen ska betyda något behöver den följas upp av ytterligare ett gäng fina insatser och ytterligare ett gäng med trepoängare. Kom igen nu Blåvitt, kämpa för färgerna, kämpa för emblemet och kämpa för supportrarna. Nu gör vi det här tillsammans!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier