Oscar Vilhelmsson tystade alla kritiker som ville bänka honom inför dagens derby redan efter ett par minuter med sitt viktiga 1-0-mål! Allt sitter såklart inte i den här unga talangens spel, inte heller idag, men han behöver spela för att utvecklas och hans utveckling är oerhört viktig för IFK Göteborg.

Experterna stod inför matchen och snackade om att IFK Göteborg inte kan spela med två centrala mittfältare mot motståndarnas tre centrala mittfältare, speciellt inte mot Häckens superduperfantastiska innermittfält. Det folk inte verkar förstå är att vi aldrig ställer upp med bara två innermittfältare så länge som vi har Gustav Svensson på plan, Gustav Svensson motsvarar två random innermittfältare från valfritt annat allsvenskt lag alla dagar i veckan så det är liksom inget problem.

Jag och många med mig brukar gnälla på att Micke Stahre inte är en bra matchcoach, att han alltid gör samma byten, att han byter för sent och att han inte kan förändra matchbilder. Idag ska han ha ALL cred för sitt tidiga byte i andra halvlek där han hade identifierat att vi inte lyckades störa Häcken tillräckligt mycket i vårt 4-5-1 med Vilhelmsson på kanten som vi avslutade första halvlek och startade andra halvlek med, istället bytte han in en superpigg Norlin och ändrade om till 4-4-2 och där tog vi tillbaka initiativet igen. Bra där Stahre!

Och på tal om Gustaf Norlin så var han oerhört bra under sitt inhopp idag. Han stod bakom i princip allt som gjorde att Blåvitt var bra i andra halvlek. Pressen han sätter på Häcken, arbetet han lägger ner både defensivt och offensivt och det han skapar offensivt idag är på högsta allsvenska nivå. Alla hattar av för dig idag Gustaf!

Marcus Berg är så jäkla bra, han är något av en fuskkod i allsvenskan och han var bra även idag men han ska såklart inte gå mållös från dagens match. Det var en oerhört dåligt slagen straff, så ska såklart inte Berg lägga en straff. Dessutom missar han mer eller mindre öppet mål när han nickar i ribban och han ser lite långsam ut när han blir halvt frispelad i andra halvlek. Nu vinner vi med 2-0 och Berg är oerhört viktig i spelet men vi vill såklart se mål från hans sida idag.

Matchens bubblare: Jag var på väg att skälla på Aiesh när han inte la ut bollen på Norlin när vi kontrade sönder Häcken men istället fick jag jubla när han stod för ett fantastiskt skott som gav 2-0. Aiesh var förövrigt riktigt bra i andra halvlek idag. Det verkligen sprudlade om honom, han ”ser till” att Häcken får rött kort, han jobbar stenhårt (och smart) i defensiven men han är samtidigt riktigt farlig i offensiven, han utnyttjar perfekt att Häcken är en man mindre där han både utmanar, dribblar och slår finfina inlägg. Förutom målet borde han även fått någon assist. Kör på Aiesh!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier