En poäng var vad som krävdes för att till 100% säkra det allsvenska kontraktet och en poäng var vad Blåvitt tog så på så vis är det ju en lättnad som infinner sig i kroppen efter slutsignalen. Det är väl ingen fantastisk insats man gör idag men på något vis känns det ändå som att man är något tydligare i vad man vill göra, speciellt i offensiven och kanske främst i första halvlek.

Jag satt beredd i soffan på att skälla på Aiesh för att han inte tittade upp mot Sana vid 0-1 men jäklar vad bra han gjorde det när han bestämde sig för att gå på eget avslut. Extra plus får han också för att han själv bryter Sirius speluppbyggnad och startar sin egna omställning som också ger 0-1.

Vid 1-1 för Sirius plitade jag ner i mitt anteckningsblock att någon såklart måste plocka upp Sylisufaj, han kan inte få stå helt fri mitt i straffområdet och trycka in bollen. Är det Sana som ska uppmärksamma honom och plocka upp honom innan bollen dyker upp framför hans fötter? Det stannade ju dock inte vid det målet utan Sirius får trycka in även 2-2 på en andraboll mitt i straffområdet och stänker dit 3-2 efter hönsgård utanför straffområdet och det är såklart alldeles för dåligt.

Fan vad fint att Vilhelmsson gör mål även idag, han växer och växer som spelare men även här måste Aiesh lyftas fram för sitt stenhårda defensiva arbete och sin fart framåt med bollen!

Blåvitt bygger mycket av sitt spel på att låta Sirius ha boll och sen försöka ställa om fort och effektivt. Vi såg idag embryon till flertalet fina omställningar men någonstans brister det nästan varje gång någonstans på vägen. När vi så uppenbart vill straffa Sirius genom att vinna boll och ställa om då måste vi också på ett bättre vis ta vara på de lägen som vi skapar. Det ser ofta snabbt och rappt ut med fina kombinationer men slutprodukten blir inte tillräckligt bra.

Matchens bubblare: Det är starkt att vi, efter att ha haft ledningen vid två tillfällen, trycker dit 3-3 efter att Sirius vänt på steken och tagit ledningen i matchens slutskede. Hatten av för det, riktigt fint inlägg från Sana och en härlig nick från Bjärsa!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier