3-0 och tre poäng mot guldjagande Djurgården på ett kokande Gamla Ullevi, kan det bli bättre? Jag tror inte det! Det var en helt fantastisk kväll från början till slut, både på läktarna och på plan. Vi hade alla lagt in högsta växeln och gasade utav bara fan. Vi fick se ett kombinationsspel som jag inte vet när vi fick se från Blåvitts sida senast, det var väggspel, klackar, löpningar i full fart runt bollhållaren, passningarna satt där de skulle, man spelade sig igenom lagdelarna på ett effektivt vis och man var stensäkra framför mål. Det var fan en fröjd att se Blåvitt igår!

Marcus berg! Wow, vilken spelare! Han är så extremt viktig för dagens Blåvitt, han är en oerhört smart fotbollsspelare, han suger åt sig bollar som en hungrig bläckfisk, han håller ifrån sina motståndare, han styr sina lagkamrater, visar vad de ska göra och han är, till skillnad från vad resten av Sverige anser, en väldigt, väldigt duktig målskytt! Att Oscar Vilhelmsson nu får chansen att lära av Berg, inte bara på träningar utan även i matchspel, ska både Oscar och IFK Göteborg vara oerhört glada över.

Oscar Vilhelmsson ja, igår fick han sitt definitiva genombrott. Grabben är bara 18 år och tog för sig något enormt på plan. Han var på ett eller annat vis delaktig i alla Blåvitts mål, han sprang sönder Djurgårdens försvar, han arbetade stenhårt i defensiven, vilket också genererade en bollvinst som ledde till mål, hans samarbete med Berg är redan nu på högsta allsvenska nivå och kommer bara bli bättre och bättre, vi och han har en spännande framtid framför oss. Oscar har kontrakt till 31 december 2023 men det kontraktet borde förlängas omgående, helst i förrgår…

August Erlingmark var en gigant i mittförsvaret, han har precis som alla andra höjt sig de senaste matcherna och gör det kanon oavsett om han spelar på mittfältet eller i försvaret. Det vi fick som bonus av att ha Agge i mittförsvaret var att vi fick in en riktigt passningssäker pjäs längst bak. Tack vare det kunde vi starta upp anfallen mer effektivt och precist, han drev ofta upp bollen och spelade sig igenom minst en av Djurgårdens lagdelar och det skapade oreda för Djurgårdens spelare. Sen att han öppnade upp gårdagens målskytte var ju inte så illa det heller. På läktaren tyckte jag att han satte en enormt kylig och lugn nick i målvaktens bortre men väl hemma fick jag se att bollen styrde på en Djurgårdare, men vafan gör det? 🙂

Gustav Svensson, jag skrev om Gurra i förra femlingen att han verkligen började närma sig gammal god landslagsklass. Nu är han inte längre nära, han är där! En Gurra i gårdagens form hade gjort det lika bra mot ett Italien i ett mästerskap som han gjorde mot grinpellen Magnus Eriksson med kollegor på Gamla Ullevi. Han var verkligen överallt (där han skulle vara), han var rapp i steget, bröt passningar, glidtacklade och var allmänt jobbig för sina motståndare. Hatten av och allt det där!

Matchens bubblare: Matchens bubblare är resten av gänget, det var ett välfungerande lag som besegrade Djurgården igår, det var inte någons individuella briljans som var avgörande utan alla stod för den briljansen. Alla var bra, alla slet för varandra, alla gav allt och alla gjorde det som de är bra på. Fy fan vad fint det var att vara Blåvit igår!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier