Man måste ju börja med Calle Johansson idag, defensivt riktigt stark men ja det är väl inte hans defensiva insats som man främst tar med sig från dagens match. Det har pratats om hans styrka i huvudspelet i offensivt straffområde sedan han dök upp på Kamratgården men i allsvenskan har det varit måltorka. Idag slog han till och han gjorde det med eftertryck. Två riktigt fina nickmål på två riktigt fint slagna bollar från Wendt och Sana. Hatten av till alla inblandade men såklart allra mest till Calle!

Hosam Aiesh har varit något av en gåta men matchen senast var riktigt fin från hans sida och idag var han, i mitt tycke, bäst på plan. När han spelar ut hela sitt register då skapar han extremt mycket oreda hos motståndarna. Han drar på sig bevakning av både två och tre spelare och skapar på så vis yta för sina lagkamrater, han ser till att motståndarna drar på sig kort (borde vara fler än det blir) idag i form av en utvisning som såklart präglade hela matchen, han är oförutsägbar och kombinerar fint med sina medspelare, förutom att han skapar offensiva frisparkar ordnar han också en hel del hörnor vilket visade sig vara ett bra vapen idag. Han visade också upp en riktigt fin inläggsfot när han hittade Bergs panna till 1-3. Idag var du matchens lirare Hosam!

Gustav Svensson har verkligen växlat upp, helt plötsligt ser han till och med rapp ut i kropp och steg. Idag äger han det defensiva mittfältet, han vinner boll, styr och ställer och ger sina offensiva kollegor möjligheten att mer och mer koncentrera sig på sitt offensiva spel. Det börjar lukta landslagsklass på Gurra igen!

Blåvitt gjorde det som Djurgården, Degerfors, AIK, Häcken, Halmstad, Elfsborg, Malmö och Kalmar har misslyckats med de senaste åtta omgångarna, det vill säga göra mål på Mjällby och plocka tre poäng. Man gjorde inte bara ett eller två utan man stänkte in tre bollar bakom Carljohan (ja han heter Carljohan) Eriksson. IFK Göteborg är bäst i hela allsvenskan på att göra tre mål på Mjällby, nu har man gjort det två gånger medan resten av lagen som mest har stänkt dit två bollar i år. Bäst i allsvenskan!

Det var skönt att se att Blåvitt i ledning 1-2 och 1-3 faktiskt klarade av att hålla boll, rulla runt och äga matchbilden, det har vi inte varit bortskämda med. Spelarna kändes nästan oförskämt bollsäkra, nu hade ju Mjällby såklart bara 10 gubbar på plan men det skulle ändå göras!

Matchens bubblare: Visst kan man släppa in mål men dagens insläppta boll från Blåvitts sida var oacceptabel. Ett långt inkast ska inte kunna gå förbi alla Blåvita spelare och sen studsa i en farlig yta i straffområdet för att sen ramla ner framför motståndarnas målfarligaste spelare. Det ska bara inte få ske. Idag kan vi se tillbaks på situationen och inte bry oss nämnvärt då vi ändå plockade hem tre poäng men hade utgången blivit en annan tror jag att alla inblandade hade haft svårt att somna ikväll.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 weeks ago

BaraBen.com
Det här var åt helvete! #ifkgbg #ahlmansfemling ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier