Det var kanske ingen bomb av större mått som briserade när Daniel Kristoffersson på Expressen lät oss veta att Ragnar Sigurdsson vill till IFK Göteborg (Disco & Noa). Speltiden i Köpenhamn blev kanske inte vad Ragnar Sigurdsson tänkt och det är väl fullständigt naturligt att han ryktas vara intresserad av att komma ”hem” till mammas gata, platsen där allt tog fart på riktigt. Vad passar då bättre än att kontakta personen som tog honom till IFK Göteborg för att ställa några frågor? Här är Håkan Milds tankar om Ragnar Sigurdsson, ambition och riskerna – eller möjligheterna – med en ålderstigen trupp.

Faksimil gp.se

Jag har förstått att Ragnar ligger dig varmt om hjärtat, men vad var det du såg i honom när han du värvade honom?

Stort Fokus, snabbhet och väldigt bra i duellerna, både i luft och närkamp.

Visst, mycket vatten har hunnit rinna under broarna och Ragnar har kostat på sig att tacka nej till Blåvitt vid minst ett tillfälle under tidens gång och han är en man av Tjernobylgenerationen, vilket betyder att han i sommar når 35.

Vad betyder en värvning av den digniteten för föreningen? Du gjorde ju några stora värvningar under din tid som sportchef.

Svårt att säga idag, har inte sett Ragnar på ett tag och vet inte riktigt hans status men i form är det såklart ett bra tillskott.

Risk eller vinst med en för ålderstigen trupp? Håkan Mild har identifierat några saker som våra hemvändare har gemensamt och som kan smitta av sig till övriga spelare: ambition, träningsvilja och fokus.

Vad tror du om den här vägen som Blåvitt plötsligt slagit sig in på där man går från unga till äldre Blåvitt? Vilka vinster och risker finns, tror du?

Inget problem så länge det är tydligt vad IFK vill ha ut av dom, har du en trupp på 24 spelare gör det inget om du har 6 lite äldre individer som brinner för klubben och vill vara med dela med sig av sina erfarenheter till övriga spelare och klubb.

Många av de spelare som nu är tillbaka och på väg tillbaka spelade ju i Blåvitt när du var sportchef. Är du förvånad över att de fått så otroligt fina karriärer?

Nej, det var väldigt träningsvilliga och ambitiösa killar som ville bli bra, hur bra är alltid svårt att veta men dom skall vara stolta över sina prestationer.

Till sist vem  i Blåvitt tycker du imponerade mest under säsongen?

Hasse

Vi får väl se hur det blir med ”Ragge” och övriga som ryktas vara på väg hem.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

3 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier