Ytterligare en match utan seger, nu är det nionde raka matchen i allsvenskan där Blåvitt inte tar tre poäng. 14 matcher och fyra förluster, det är helt okej, 14 matcher och bara två segrar dock det är katastrofalt. Vi har fyra segrar på våra 22 senaste allsvenska matcher, ta in de siffrorna och begrunda dem ett tag, fyra segrar på 22 allsvenska matcher för IFK Göteborg… något är det som inte stämmer, något måste förändras, vi har inte råd att fortsätta på det här viset.

Nu är det femte raka matchen som Jakob Johansson startar som mittback och antingen spelar 90 eller 120 minuter. Vi har alltså en landslagsmittfältare i truppen som match efter match används som mittback, det snackas om att han inte är fysiskt redo för att spela på mittfältet men jag köper inte att han skulle klara av att spela match efter match (90 eller 120 minuter) som mittback men inte klara av att spela 60-65 minuter på innermittfältet. Jag anser att det är tjänstefel att fortsätta att starta en av Sveriges bästa mittfältare som mittback.

Emil Holm kommer återigen in som en frisk fläkt, som ett skenande ånglok på kanten och bidrar till att Blåvitt tar poäng. Jag förstår inte varför han får så lite speltid, även här anser jag att det är tjänstefel att han inte får fler spelminuter. Han kan nyttjas både som ytterback, ytterforward eller även i anfallet som nödlösning. Hellre en vilt kämpande och löpande Emil Holm än en Sargon Abraham på kanten som knappt märks överhuvudtaget.

Vad gör Victor Wernersson och Paka vid Örebros mål? Hur är det möjligt att de båda står nån meter ifrån Örebros farligaste spelare och låter honom ostört knoppa in ett inlägg? Varför pratar de inte med varandra, varför tar ingen av dem ansvar? Uselt rent ut sagt!

Vad har vi egentligen för plan när vi kommer runt på kanterna för att göra ett inspel? Vet våra offensiva spelare hur de ska löpa? Jag vet inte hur många gånger man ser att vi kommer runt på kanten gör ett inspel som fastnar på den första försvararen samtidigt som vi har 1-3 man som befinner sig på bortre ytan eller iallafall inte på den främre ytan där bollen levereras. Det är svårt att göra mål om man inte är på rätt plats, det är svårt att göra mål om bollen inte levereras dit där ens medspelare befinner sig…

Matchens bubblare: Jag tycker synd om Alhassan Yusuf som gör en kanonmatch, speciellt offensivt. Satan vad pigg han var, fan vad fin han var med bollen, gång på gång flyttade han bollen förbi sin motståndare med fart och precision men trots att han gör en kanonmatch tvingas han se sitt trötta Blåvitt lämna plan ännu en gång utan tre poäng på kontot. Kämpa på Alhassan!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier