Hur ska Blåvitt spela? Till varje match tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå MFF i cupfinalen. Den här gången är det Irma Flores och Erik Nilson som tar ut varsin elva inför den viktiga matchen på torsdagskvällen.

Flores elva

Målvakt
Anestis är fortsatt en trygghet i målet och den grekiska gud vi alla bör tillbe inför cupfinalen.

Försvar
Supporterhjärtat har svårt att älska Wernersson efter… ja ni vet efter vad, men hela den situationen åsidosatt är han det i särklass bästa (och enda renodlade) vänsterbacksalternativet just nu. 

I mina ögon är det inte ett alternativ att spela Da Graca från start, då han i de senaste matcherna varit för slarvig och kladdat runt för mycket. August, däremot, har gjort sig bra som mittback och det tycker jag, förutsatt att Jakob håller för mittfältsspel, han kan fortsätta som tills skadeläget i backlinjen ser ljusare ut och Calisir är tillbaka. Han är stabil, flexibel och en sann kamrat – precis som en Erlingmark bör vara. 

Bjärs är STABIL och är dessutom utvilad efter endast 15 minuters spel i matchen mot BK Röva. Inte mycket mer behöver sägas om valet av denne backveteran. 

Ett tillfälle som jag verkligen tycker visade på Emils spelkaraktär var när han i matchen mot Falkenberg ramlade, gjorde en kullerbytta och fortsatte springa mot mål med exakt samma målmedvetenhet som innan han ramlat – även efter att domaren blåst av för frispark. Det finns nog ingen annan spelare som bidrar med lika mycket djärv energi i spelet som Emil. Han spelar som om det alltid vore 1 minut kvar av matchen – vilket det ofta har varit när han har fått spela. När en spelare på hans sätt satsar allt är det antingen våghalsigt eller briljant, men när det kommer till Emil är det nästan alltid både och. Emil Holm har precis rätt energi och målmedvetenhet för att lyfta laget i cupfinalen.

Mittfält
Håller Jakob för 90 minuter på mittfältet? Det känns tveksamt, men åtminstone första halvlek tycker jag han kan få spela om han inte har några oroväckande känningar. Skynda långsamt i all ära, men Jakob behövs på planen i cupfinalen. Blir det problem ser jag gärna August kliva upp på mittfältet och Tolinsson kliva in i Augusts ställe. 

Stabil, glädjande och tekniskt skicklig – så går det att beskriva Hasse. Han vinner tillbaka boll i potentiellt farliga situationer, vänder spelet rätt, driver det framåt och är precis den nyckelspelare vi behöver på hans position.

Sana kan med sin goda bollkontroll vara en stabil punkt på vänstersidan. Han är kanske inte den förste jag kommer att tänka på när det kommer till att sätta bollen i mål, men nog är han väl till hjälp när andra ska göra det. På denna position kan han både delta i offensiver och falla ned på defensiven när så krävs.

Paka är duktig men har i mina ögon inte stuckit ut så mycket sen han kom tillbaka från korsbandsskadan. Jag tror att han skulle göra sig bra på Giorgis vanliga plats, där det finns något mer utrymme att kladda på bollen och läsa av spelet än på hans klassiska nummer 10-placering.

Den man älskar agar man – eller? Sargon har visat otroligt fin form i presspelet och har även tagit laget till målchans efter målchans… men många gånger lyckas han inte avsluta med bollen i mål. Under matchen mot Falkenberg missade han fyra bra chanser till mål, men helt ärligt tror jag inte missarna beror på att han är inkapabel. Kritiken mot Sargon har stundvis varit alldeles för hård och jag tycker allt han faktiskt gör väldigt bra ofta missas. I min elva flyttas Sargon till en position där jag tror att han kan fortsätta sätta press och driva laget till målchanser, men där målförväntningarna och den uppenbara prestationsångesten kan dämpas en aning.

Anfall
Hosam, Hosam, Hosam. Duktig som sjutton en mot en och en mot två och säkert en mot elva också. Han måste bara våga sticka iväg och göra det som han är bäst på även när ingen annan följer med. Med Kharaishvili borta blir denne bollkonstnär mitt val på toppen och kanske kan en position på toppen få honom att våga lita på sin egen förmåga lite oftare.

Nilsons elva

Målvakt
Vi hade legat ännu längre ner i tabellen utan vår älskade grek. Förhoppningsvis fortsätter han att vara Blåvitts bästa och viktigaste spelare.

Försvar
Agge gör jobbet som mittback bra, tycker jag. Och han kompletterar Bjärs bra med sina fina uppspelsfötter. På kanterna ska Jallow och Wernersson springa sig trötta.

Mittfält
Med Giorgi borta fick jag tänka om. Därför väljer jag nån form av omvänd julgransuppställning. Det är extremt viktigt att Sana och Paka visar upp sina offensivare kvaliteter. Aiesh behöver också hjälpa till såklart. Det är en kreativ trio som med de lite mer defensivt skickliga Hasse och JJ kan balansera det här rätt. Men helt klart är att alla behöver höja sig många snäpp för att vi ska få lyfta pokalen.

Anfall
Alla – inklusive mig själv – vill ju att Sargon börjar göra mål. Det får se ut hur fan som helst, bara bollen rör nätmaskorna. Egentligen tycker jag att han har fått för många chanser redan, men vi har ju inte mycket annat att slänga in. Eller??? Att sätta Emil på topp lite galet kanske. Men samtidigt tror jag att han i en sån här match och i en sån här uppställning kan passa perfekt. Han behöver ju egentligen inte spela vackert eller ens skjuta särskilt mycket, utan vara en tung centertank som kan agera target. Han har faktiskt spelat lite så här förut med Poya, så jag tror att han skulle klara det galant.


Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier