Hur ska Blåvitt spela? Till varje allsvensk omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå DIF hemma. Denna gång är det Erik Nilson och Jonas Helgesson som tar ut varsin elva inför mötet på söndagskvällen.

Nilsons elva

Svår match. Med det täta spelschemat och den tuffa cupsemin senast i åtanke är jag inte säker på att spelarna är helt hundra idag. Ändå finns det såklart utrymme att ta tre poäng. DIF är inte alls lika stabila som förra året, även om jag tycker att laget har spelat upp sig något senaste tiden. Vi har också haft svårt med Djurgården senaste åren. Blir arg bara av att tänka på alla domarmissar från mötet i fjol.

Målvakt
Skulle nog vilja hävda av Giannis insats mot Elfsborg var en av de bästa målvaktsmatcherna jag sett en blåvit burväktare göra. Glädjande också att han är så enormt ödmjuk efter matchen och betonar att det är lagspel de spelar. Hade dock gärna sett att han slapp behöva rädda vårt skinn på det där sättet.

Försvar
Calisir missar matchen på grund av skada, vilket jag faktiskt tycker är lite synd. Han har definitivt spelat upp sig och hittar ofta rätt balans med Bjärs. Nu får vi istället en fin uppspelsfot i Tolinsson och jag tippar ändå att Bjärs får ta en till match på kort tid. Hoppas att han orkar. I övrigt känns Holm given nu och Wernersson skulle kanske kunna lira på vänstern, men jag gillar Jallow så pass mycket att han går före.

Mittfält
Hasse får vila. Dessutom tycker jag att vi kan våga lite mer mot detta DIF, som visserligen har ett bra försvar, men som kanske kan bli lite överraskade av en mer offensiv matchplan från Blåvitts sida? Vi förfogar över en väldigt bra samling spelare i den här delen av laget, men jag tycker att vi borde kunna få ut ännu mer. Sana är ju nyckeln och vår motor. När han kan få mer fritt spelrum kan han slå de öppnande passningarna. Giorgi behöver fortfarande hitta formen och där har vi ett stort sparkapital. Skjut, Giorgi, skjut!

Anfall
Varför inte starta med vår unge guldklimp? Av det lilla jag sett är Oscar en stor talang som bara väntar på att blomma ut ordentligt. Dessutom kan en sån här match passa honom bra – där ingen egentligen har koll på honom och han inte har särskilt höga förväntningar på sig. Vore så jävla kul om han fick bli den där anfallaren vi behöver!

Helgessons elva

Målvakt
Kung!

Försvar
Holm på högerbacken, han har visat flera positiva sidor och även lite oslipade, han kommer växa match för match. På mittbacksposition är det inget snack, Tolinsson och Bjärs är det bästa mittbacksparet. Bjärs har med eftertryck visat vilken duktig mittback han är och dessutom har han en förmåga att guida sin kompanjon i försvaret, det har vi sett med både Tolinsson och Calisir som växt ett par snäpp bredvid Bjärsa. Till vänster får Wernersson starta. Jag var oerhört kritisk till Werner och hans agent, men vi är inte i position att välja bort spelare som det ser ut, Jallows tid kommer och jag tycker att han skall matchas in, men försiktigt.

Mittfält
Jag vill ha Sana djupt på mitten för att dra fördel av hans fina spelförståelse, mot Norrköping gick det lite troll i det och han höll i bollen för länge. Men idag hoppas jag att han sätter mer fart och att det är mer rörelse framåt i plan. Erling behövs för sin storlek och defensiva förmåga. Hasse får kliva upp som spets på mittfältet och därmed får Paka vila återigen. Inte för att han varit direkt dålig, men jag tror det är bra för vår lille bollvirtuos att vila sin kropp, det är en lång säsong.

Anfall
Aiesh på rätt position, inga kommentarer om det. Man kunde mot Norrköping ana den gamla Giorgi. Förhoppningsvis blir det obekvämt för Djurgårdens ytterbackar. Vilhelmsson in som central anfallare. Det kan hända att han inte är 100% redo för den uppgiften, men vi behöver spela en anfallare i rätt position. Det får vara slut på larvet med Aiesh och Sargon. Byten då? Först på tur in är Paka, sedan Titi som jag önskar mer speltid.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på TwitterFacebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier