Anestis

En, två, tre, fyr, avspark i svenska cupens semifinal. Jimmie släppte ut vildsvinen för att böka och jaga allt som rörde sig (bollen borträknad). Poya släppte inte ut hjortar men väl ett något mer avvaktande manskap. Det såg ju länge ut att vara en rätt dålig taktik. Men som så många gånger förr fick Poya rätt och jag fel. Lyckligtvis jobbar Poya som fotbollstränare för IFK Göteborg och jag är bra på annat. Nog om mig.

bild från kanal 5/dplay

Hosam Aiesh visade tidigt att han inte ska spela centralt när han fick med sig en varning på en Elfsborgare, Sargon visade att han behöver träna avslut efter att Giorgi genom en fin aktion visat att han är på väg tillbaka, och Sana var sådär fin som Sana kan vara. Det är som att Tobias Sana skapades för att spela fotboll och som att Gud, om det nu finns någon sådan (bortsett från Torbjörn då), skapade fotboll för att Sana ska få spela det. I övrigt visade Bjärsmyr varför han ska ta en starttröja och Jallow börjar växa in i kostymen.

Mest handlade det om Anestis. Utan Anestis hade Blåvitt stått chanslösa mot Elfsborg. Anestis räddade frilägen, hårda skott och en straff. Lyckligtvis ingår målvakten i spelet och därför lämnar jag vidare analys åt någon annan. När Anestis gick ut och gjorde en halv Ravelli visste jag att han inte skulle släppa någon boll förbi sig.

Matchen dominerades tämligen kraftigt av de gulklädda när Bjärsmyr drog en lyra mot Holm som satte fart och spelade snett inåt bakåt för någon att raka in. 0-1 var väl lika ologiskt som rättvist. Men man brukar säga att tur är något man förtjänar så jag antar att resultatet var rättvist. Blåvitt gjorde ett mål och Elfsborg gjorde noll, trots kraftigt övertag. Om Poya, så att säga, gav Jimmies frustande bestar övertaget låter jag vara osagt. Det jag låter vara sagt är däremot att Blåvitt har ett helt knippe fina spelare som passar rätt bra för att spela kontringsfotboll.

Søren Rieks Malmö FF blir sista stopp på resan ut mot kontinenten och det vore ju otroligt roligt på flera sätt om han förlorade mot laget han lämnade för att vinna titlar.

Sämst idag var väl att Farnerud ådrog sig någon form av skada. Låt oss hoppas på att han klev av för en lättare känning och att han snart är tillbaka. Aiesh behövs nämligen mer på en kant än som spets.

Näst bäst idag var trots allt att Titi fick ett inhopp. Som jag önskar att den killen får en fin karriär.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier