Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Hur ska Blåvitt spela? Till varje allsvensk omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så att du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

BaraBen.com ger här nycklarna till att slå Sirius borta. Denna gång är det Dan Ahlman och Daniel Andrén som representerar BaraBen.com.

Ahlmans elva

Då var det dags att följa upp den sköna vinsten på Tele2 Arena… Blåvitt kommer fyllda med självförtroende efter att ha skakat av sig spöket från Söder så det är väl bara att surfa vidare på den vågen? Tyvärr tror jag inte det blir så enkelt utan det lär bli en helt annan matchbild mot Sirius där det förväntas att IFK ska föra mer av spelet än man gjorde på Tele2. Jag hoppas dock att man fortsätter med den höga pressen när tillfälle ges och att man titt som tätt försöker sig på ett rakare spel, att man oftare hotar med fler gubbar i straffområdet så att Sirius inte blir så bekväma i att Blåvitt bara rullar runt och runt i sina försök att hitta nycklar att låsa upp Sirius försvar.

Målvakt

Anestis behöver knappast motiveras, han står där han står och gör det med bravur!

Försvar

Jag älskar Tokos inställning, jag älskar spelartypen som han representerar men nu har han valt att säga tack och adjö och jag ser gärna att Holm går in i elvan efter sin insats mot Hammarby, i min elva får Holm inte plats i en offensiv position den här gången så då får han helt enkelt knuffa ut Toko på bänken. Efter att Calisir spelade 120 minuter senast vill jag ha in Bjärsa från start igen och bredvid honom får Tolinsson nytt förtroende. Jag var lite sugen på att se Jallow på vänsterbacken men jag tycker att vi fick se den gamla, pigga Wernersson mot Hammarby så han får pinna på ytterligare en match.

Mittfält

Jag har hyllat Sana i mina femlingar och då på det centrala innermittfältet så varför flytta på honom? Jo, jag vill ha in en hungrig och utvilad Erlingmark i laget och då får helt enkelt Sana visa att han kan dominera som vänsterforward också. Hans spelsinne, kvickhet och fina skott lär kunna nyttjas även från hans ursprungsposition som offensiv vänsterspringare. Aiesh ska självfallet få köra på sin älskade högerkant där han har skojat bort i princip varenda allsvensk vänsterback. Bredvid Erlingmark ska såklart Hasse lira. Som central offensiv spets på mittfältet vill jag se Paka i elvan igen, med Sana, Paka och Aiesh som offensiv trio på mittfältet har man alla möjligheter att låsa upp vilket försvar som helst.

Anfall

Robin Söder är skadad och Farnerud har inte hittat målet ännu. Jag är verkligen inte Sargon Abrahams främsta förespråkare men ingen kan ta ifrån honom att han har gjort mål två matcher i rad. Jag anser att Sargon blir lite väl omständlig på en kant, han har inte riktigt farten och den där fina blicken som behövs på allsvensk toppnivå. Däremot kan jag se honom som central anfallare där han mer kan tråckla på små ytor, hålla i boll och låta våra andra kvicka spelare komma med full fart samt att han faktiskt har en näsa för målet och ett fotbollsmål ser exakt likadant ut i superettan som det gör i allsvenskan. Låt Aiesh och Sana stå för farten och kreativiteten på kanterna så löser Sargon biffen när de skickar in bollen till honom framför mål!

På bänken vill jag se Giorgi som supersub flankerad av Amos, Farnerud, Noah, Jallow, Calisir och Toko. Det är en bänk som kan gå in och förändra en matchbild vid behov. Det är en bänk där jag inte skulle vara rädd för att skicka in fem fräscha gubbar från.

Andréns elva

Bortamatch mot Sirius och visst finns en risk för någon form av reaktion på den fina prestationen i Cupen. De kommer kanske ha trötta ben, men förhoppningsvis är spelarna i gott slag psykiskt efter triumfen på rockarenan.

Målvakt

Inget snack!

Försvar

Tolinsson går från klarhet till klarhet och lär väl vara given även när alla spelare finns tillgängliga? Bjärsmyr vilade senast och behöver dessutom matcher för att komma i form. Till höger vill jag se Holm nu när det står klart att Toko lämnar. Till vänster får Wernersson fortsätta: Hans frenesi kommer behövas och med Jallow och VW på samma kant lär Sirius högerflank få det svettigt såväl offensivt som defensivt.

Mittfält

Jallow har sett riktigt fin ut, men jag vill inte kasta om för mycket och låter honom därför ta den där vänsterkanten som i viss mån blivit ett sorgebarn hittills i allsvenskan. Till höger vill jag se Aiesh i en högerytterposition. Det är där han är som bäst och förhoppningsvis kan han servera inspel och inlägg i massor från sin kant. Sana är i mina ögon en av de spelare i truppen som är allra lugnast med boll och därför vill jag ha honom centralt som en tempostyrare. Hasse kan i ett 4-4-1-1 ges större möjligheter till offensiva eskapader.

Anfall

Paka ses väl snarast som en mittfältare och min tanke är att han spelar mellan mittfält och anfall där han kan få operera med sitt finurliga spel. Sargon, som blir bättre och bättre, får spela centralt för att jag tror att det är där han kan göra som mest skada för motståndet. Där kan hans bollkära bollduttande dessutom komma mer till sin rätt.


Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framför allt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver: #blåvitXI.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier