Hur står det till med fysiken i Blåvitt? Det känns som att Mjällby kör över oss i duellspelet. Vi förlorar på tok för mycket närkamper. Vid 1-2 exempelvis känns Wernersson som en junior i kroppen jämfört med sin motståndare i Mjällby. Vi måste stå upp bättre i duellspelet!

Blåvitt fyller på alldeles för dåligt i straffområdet, oftast har vi bara en, kanske två gubbar i straffområdet och då måste vi rulla runt, rulla runt och rulla runt för det är ingen mening att försöka hota med ett inlägg. Undantaget var väl i sista minuten när vi gick för det och tryckte in folk, då kom inlägget och vi var tillräckligt många där inne för att störa Mjällby. Våga trycka in fler gubbar i straffområdet!

Tobias Sana känns outstanding just nu i den Blåvita elvan. Han slår frisparken som ger 1-1, han slår inlägget som ger 2-2 och han är inblandad i i princip allt som blir farligt för Blåvitt.


Emil Holm ser bra ut varje gång han kommer in och Toko ser fruktansvärt intressant ut som mittback. I nästa match vill jag se Holm från start och Toko tillsammans med Bjärsmyr. Tolinsson har framtiden för sig men idag märkte man att han gör lite väl många juniormisstag och det är inte på något vis konstigt. Låt honom växa in i det i lagom takt. Med Toko på mittbacken har vi verkligen en spelande och snabb mittback.

Hosam Aiesh, han har hur mycket boll i sig som helst men oj vad han trampar på bollen, oj vad han slår bort enkla passningar. Nu är det dags att han höjer sig, att han värderar lägena bättre, att han lyfter blicken och höjer tempot.

Matchens bubblare: Sargon trycker in 2-2, han har höjt sig något, skapar mer men jag ser inte den där enorma kvalitetshöjningen som Poya har pratat om. Han är för långsam, han slår bort för mycket bollar, han värderar ofta situationer på ett märkligt vis, speluppfattningen finns inte riktigt där. Jag har svårt att se Sargon som en allsvensk toppspelare. Jag bugar och bockar dock för att du tryckte in 2-2 och räddade en poäng till, ett för dagen blekt, Blåvitt. Tack Sargon.

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier