Skriv nytt kontrakt med Toko ikväll! Vi må ha August Erlingmark i truppen men i Toko har vi ännu en Erlingmark i laget. Den centrala mittfältaren som blev högerback och som nu går in och styr upp försvaret från mittbacken. Toko har inte gnällt en sekund över att han inte får spela central mittfältare istället är han oerhört ödmjuk och ger alltid allt för Blåvitt oavsett var han spelar. Toko är guld värd. Han käkar knark – så blir han stark – Toko Erlingmark!

Paka är tillbaks, Paka är tillbaks! Smaka på de orden… Paka är värd all lycka han kan få på fotbollsplan efter sitt skadehelvete. Idag blixtrade han till under matchen men trots en del chanser saknades det där allra sista, fram till minut 86 då han fick se bollen leta sig in i nätmaskorna efter ett oerhört kontrollerat och skickligt avslut. Jag ler bara jag tänker på den lille bolltrollaren. Tack Paka, tack för att du kämpat, tack för att du återigen fick mig att skrika i TV-soffan!

Tobias Sana var precis vad Blåvitt behövde i startelvan idag. Han är en magisk fotbollsspelare, han ser passningsvägar som ingen annan ser. Han är oerhört lugn med bollen, han skapar tid och yta för sina medspelare och från sin sittande mittfältsroll idag var han navet i Blåvitts spel. Det mesta går genom honom, han värderar oftast rätt i när han ska öka tempot på bollen eller när han ska vända om och lugna ner spelet. Till råga på allt står han för ett magiskt avslut som ger 1-1. Han vänder på en femöring och trycker/föser/curlar/placerar bollen upp i krysset på bästa Zlat… eller vafan Hasse Blomqvistmanér!

Det går inte att inte nämna Jesper Tolinsson. Denna 17-åring som slängs in i hetluften när man ligger under med 0-1 och kommer från en katastrofinsats i premiären mot Elfsborg. Det är inte ett lätt läge att komma in och prestera i. Han får tidigt under sitt inhopp en dålig bolltouch som nästan leder till ett baklängesmål men trots det kör han bara på och lirar allsvensk fotboll som han aldrig gjort något annat. Jag kan inte vara annat än imponerad, kör bara på Jesper!

Vi har fan en världsklassmålvakt i Giannis Anestis. Han är så oerhört viktig för dagens Blåvitt. Ibland får man hjärtat i halsgropen över hans kyla men med den kvaliteten han har i sina fötter ska han fortsätta att lira på samma vis. Det är inga bollar som tjongas iväg i onödan utan han har alltid en tanke, han har alltid en adress och allt som oftast hittar han också rätt. Han är dessutom en fantastisk målvakt vad det kommer till att stoppa bollar och dagens vinst har han en oerhört stor del i. Ikväll dansas det zorba runt om i Göteborg!

Matchens bubblare står Bojan Pandzic för. Han gör en helt okej match men han måste markera mot Varbergs spelare tidigare. Han blåste frispark på frispark mot Varberg i början av matchen men det gula kortet låg lugnt kvar i fickan. Deras spelare tilläts att spela oerhört fult utan större konsekvenser och tillslut renderar det i en skada på Da Graca och ett gult kort som borde varit ett rött på Aliev. Men nu glömmer vi det och firar istället tre poäng till Blåvitt och att jakten på SM-guldet nu har dragit igång!

Categories:

BaraBen-podden
Facebook

6 days ago

BaraBen.com
Mål från @its_s.abdullahi20! Snart tillbaks i matchtruppen @ifkgoteborg? #ifkgbg ... See MoreSee Less
View on Facebook
Kategorier