Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.png

Nu fortsätter vi vår serie där vi på BaraBen tar ut våra startelvor och utmanar alla Blåvita fans att ta ut sina. Varje omgång tar ett antal BaraBen-skribenter över Poyas jobb och tar ut sina startelvor inför kommande match och du bjuds självfallet in för att skapa din egen elva så du kan visa oss var skåpet ska stå! Längst ner i artikeln finns instruktioner för hur du gör din egen startelva.

Till matchen mot IFK Norrköping kommer Dan Ahlman och Markus Hankins att representera BaraBen.com.

Ahlmans elva

Peta Erlingmark och Nygren? Är du dum i huvudet? Både och kanske… Jag vill inte se det som att jag petar dem, mer att jag vilar dem och anpassar mig något efter underlaget. Men vi börjar väl bakifrån och där gör jag inga förändringar, är det något som behöver sitta och som mår bra av få förändringar så är det försvarsspelet och det har fungerat riktigt bra det senaste (ja, jag vet självfallet att försvarsspelet inte bara består av målvakt och backlinje).

På det centrala mittfältet sätter jag in Toko bredvid Alhassan och det gör jag för att Erlingmark inte kommer lika mycket till sin rätt på konstgräs som på gräs samt att vi kan må bra av att rotera lite för att inte ”startspelarna” ska gå på knäna. I Toko får vi in en box-till-box-spelare som även han, likt Erlingmark, har en enorm arbetskapacitet men till skillnad från Erling är han lite kvickare i fötterna, har högre speed och är bättre på små ytor vilket jag tror kan vara en fördel på konstgräset.

På topp vill jag se Vibe och Söder tillsammans från start, tyckte det såg riktigt intressant ut när Vibe bytte av Nygren senast och förståeligt nog har Benjamin inte haft riktigt samma topp de senaste matcherna. Låt grabben få starta på bänken för att komma in sista 30 när Häcken är slutkörda.

Tycker du att Ahlmanselva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Hankins elva


4-4-2 i försvarsställning, 3-3-4 i anfall, där backlinjen blir trebackslinje. Beroende på om anfallet byggs upp från höger eller vänster är det Seb E eller Seb O som rör sig framåt, när Seb E får läge blir det som ett steg fram på defensivt mittfält där han avlastar Hasse, som därmed får mer rörlighet framåt och för att kombinera centralt med Erling, eller med yttrarna Giorgi och Paka – som både viker inåt i banan som breddar för att dra ut Häckens backlinje och skapa ytor för Söder att spela fram Vibe.

När Seb O får chansen/läget att röra sig framåt blir det i hans högerkorridor för att skapa spelmöjligheter på yta, men Seb O får ett defensivt utgångsläge för att kompensera för att ha en väldigt offensivt inriktad spelare mot sig. Dessutom ska Hasse stanna defensivt när Seb O och August går offensivt. Här kommer både KDG och Seb E in i backlinjen, för att bägge är kvalitetsspelare som finns tillgängliga, tuff match att gå in i men Sebastian Eriksson har rutinen och framför allt en vänsterfot som skapar helt nya spelalternativ, både snabbt i djupled mot Vibe – men även längs kanten mot Paka som Blåvitt saknat tidigare under 2019. KDG går in för att få ett mer stabilt luftrum, då han trots allt är en av de största talanger vår tränare har sett – så är det hög tid att han matchas med nu. Calisir? Ja, han har gjort två godkända insatser i rad nu så det är vanskligt att byta ut honom (vilket jag knappast tror att Poya/Ferran gör), men jag tror på tough love så nu är det dags att låta Hisingspojken Da Graca få chansen!

Tycker du att Hankins elva verkar vettig men vill justera den? Klicka här för att komma till hans startelva.

Gör din egen elva!

Så du tror att du kan göra en bättre elva? Det tvekar vi inte en sekund på! Klicka här för att börja bygga din startelva.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan2.jpg

För att redigera elvan klickar Du på ”Create New Using This Formation”.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan1.jpg

Redigera spelarna genom att klicka på respektive spelare och sätt ett namn. Vill du ändra uppställningen är det bara att dra spelarna som du önskar.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är startelvan.jpg

Dela startelvan genom att kopiera länken och lägga ut den på Twitter, Facebook eller i kommentarerna. Vill du att din elva ska synas utan att man behöver klicka på länken rekommenderar vi att du tar en skärmdump och publicerar direkt på Twitter och/eller Facebook. Självfallet använder du hashtagen #ifkgbg men framförallt vår nya hashtag där vi kan mötas framöver! #BlåvitXI Sidofält

Categories:

BaraBen-podden
Facebook
Kategorier